VCN Dames 1 wint van koploper AVV Keistad

  • maandag 25 maart 2024
  • Eelco de Bruin

Afgelopen zaterdag mocht Laudame Financials VCN DS 1 het opnemen tegen huidige koploper en kampioen van de Topdivisie Dames B: AVV Keistad DS 1. De vorige wedstrijd waarin de teams het tegen elkaar opnamen was onwijs spannend, maar resulteerde in een nipt 3 - 2 verlies. De dames wisten dat het een lastige pot zou worden, maar waren gebrand om alles eruit te halen wat erin zat!

Dat liet het team de eerste set helaas niet blijken. Keistad is echt een maatje te groot en wint de set met 17-25. Een aantal wissels vinden plaats aan de kant van Laudame Financials VCN DS 1 en het begint te draaien. De dames uit Capelle laten enorm mooi en goed spel zien en geven de Amersfoortse twee sets lang geen schijn van kans. Met ruime cijfers (25 - 14 en 25 - 13) gaan de volgende twee sets naar VCN.

De wedstrijd lijkt gespeeld, maar AVV Keistad laat zich zeker nog niet kennen. Ze komen goed terug en beide teams strijden om de vierde set. Met 23 - 25 wint Keistad hem net aan en komt het allemaal neer op de allesbeslissende vijfde set. Met een kantwissel op 7 - 8 blijft het een enorm spannende wedstrijd. Maar Laudame Financials VCN DS 1 houdt haar hoofd koel en speelt de wedstrijd uiteindelijk heel netjes uit met 15 - 10: 3 - 2 winst op de koploper!

Gerelateerde artikelen:
Meer nieuws van 25 maart 2024