Capelle thuis onderuit tegen Poortugaal

  • zaterdag 24 februari 2024
  • Hans Stofkooper

Slechts drie punten in de eerste vijf wedstrijden van dit jaar zijn zeer teleurstellend voor Capelle. Bovendien werd er dit seizoen voor de tweede keer verloren van Poortugaal. 

In de eerste tien minuten van de wedstrijd gebeurde er niets noemenswaardig. In de 11e minuut zette Bradley el Idrissi de bal voor en ongelukkigerwijze belandde de bal via het hoofd van Steven Edwards buiten bereik van keeper Ard de Vries in het doel 0-1. Capelle trad aan meteen nieuwe speler genaamd Najim Haidary. Deze international van Afghanistan kwam over van Unitas uit Gorinchem. Zijn voorzet werd in de 18e minuut niet goed verwerkt door keeper Marvin Nooteboom, maar de bal belandde op het doel. Drie minuten latere het eerste schot van Capelle op het doel, maar het schot van Matthew Jones was te zacht om gevaar op te leveren. In de tegenaanval bracht een dieptepass van Gerwin Lake Bradley el Idrissi vrij voor het doel, maar zijn schot ging over. Daarna waren de kansen tot de rust alleen nog maar voor Capelle. Tot twee keer toe loste Ibrahima Touré harde schoten op het doel, maar beide keren ging de bal net over de lat. De laatste kans was er voor Dennis van der Heijden in de 41e minuut, maar ook hij kon de gelijkmaker niet produceren. De ruststand bleef dan ook 0-1. 

Na de rust was de eerste kans voor Ibrahima Touré. Een voorzet van Bram van Eijk kopte hij in de 49e minuut toch in de handen van de keeper. Twee minuten later sloeg Poortugaal toe. Een voorzet over rechts werd door de hele achterhoede van Capelle gemist en aanvoerder Sven Breukhoven kon van dichtbij eenvoudig de 0-2 binnentikken. In de 58e minuut scoorde Steven Edwards weer, maar nu aan de goede kant. Na een corner en een scrimmage tikte hij de 1-2 op het scorebord. Een paar minuten leek het erop, dat Capelle kans had op de gelijkmaker, maar al snel had Poortugaal de touwtjes weer in handen. Er waren nog twee mooie kansen verdeeld over beide teams. In de 68e minuut stopte Ard de Vries een hard schot van Samuel Hooi en in de 81eminuut ging een schot van Joshua Kassels net voorlangs. 

Deze nederlaag komt hard aan bij de thuisclub en trainer René van Eck zal het tij moeten keren. Een overwinning is beslist noodzakelijk om niet in de gevarenzone te komen. Volgende week de lastige wedstrijd uit bij HBS, een niet eenvoudige opgave.

De prima leidende scheidsrechter Peter de Waard gaf gele kaarten aan Jelle Pollemans van Capelle en aan Niels Groeneveldt, Bradley el Idrissi, Patrick Fernand en Jamie den Hartog van Poortugaal. 

Capelle: Ard de Vries, Matthew Jones (57 Marciano Pape), Jelle Pollemans, Steven Edwards, Bram van Eijk, Lars Bosscha, Ibrahima Touré (78 Ryan Purvis), Kyle Ebecilio (57 Christiaan Dabaghian), Najim Haidary (46 Jawad Bellahsan), Dennis van der Heijden (78 Merlind Lajci), Joshua Kassels. 

Poortugaal: Marvin Nooteboom, Niels Groeneveldt, Sven Breukhoven, Shakur Zichem, Bradley el Idrissi, Samuel Hooi, Lennie Paul Smits, Patrick Fernand (46 Jamie den Hartog), Daan van der Horst, Björn Wagenaar ( 67 Qruschinco Rosina), Gerwin Lake.  

Gerelateerde artikelen:
Geen gerelateerde berichten gevonden.
Meer nieuws van 24 februari 2024
Geen andere berichten van 2024-02-24 gevonden.