Ungerman redt in extremis punt voor Zwervers

  • zondag 19 november 2023
  • Christian Marck

CVV Zwervers is er zaterdag niet in geslaagd om te winnen op bezoek bij VV Rijsoord in Ridderkerk. Lange tijd leek de ploeg van Van Hemert af te stevenen op de zesde nederlaag van het seizoen, maar de gelijkmaker van Luká Ungerman diep in de blessuretijd leverde de Capellenaren toch nog een punt op.

De spaarzame fans, die ondanks de regen toch naar het Kraaiennest gekomen waren, zagen in de eerste helft dat Rijsoord het beste van het spel had. Zwervers kon geen vuist te maken en zag toe hoe Rijsoord - met moeite - de voorsprong zocht. Casper Gerritse van de thuisploeg kwam tot driemaal toe in scoringspositie, maar liet net zo vaak na een kans om te zetten in een doelpunt.

Hulpsint
Sinterklaas had 30 kilometer verderop nog maar net voet aan Nederlandse wal gezet, toen de eerste cadeautjes in Rijsoord al werden uitgepakt. Uit een vrije trap van Lulu Statia was het Roelof Breukhoven die de bal achter zijn eigen doelman gleed. De thuisploeg kreeg waar het om gevraagd had, weliswaar door hulpsint Breukhoven.

Niet veel later mocht Zwervers van geluk spreken na een discutabele beslissing van arbiter De Wild. Gerritse ging naar de grond in het strafschopgebied maar dat gebeurde niet door toedoen van een Capellenaar, oordeelde de scheidsrechter. 

Warme motor
In de tweede helft zag men - zoals wel vaker dit seizoen - een ander Zwervers. Waar de spelers van Rijsoord in de tweede helft verstijfden van de kou, begon de motor bij Zwervers eindelijk een beetje warm te worden. Met de nodige wissels kreeg Zwervers steeds meer grip op de wedstrijd. Het was lang wachten op de gelijkmaker, maar het geduld van de Capellenaren werd beloond. Invaller en stormram Ungerman bracht zijn ploeg in de 94e minuut op gelijke hoogte en voorkwam zo een nederlaag. 

Met dit gelijkspel schiet Zwervers weinig op in de 2e klasse. De Capellenaren staan op een twaalfde en voorlaatste plek, al is het gat tot plek zeven slechts drie punten. Volgende week neemt Van Hemert het met zijn team op tegen Spirit. De Ouderkerkers staan achtste op de ranglijst en zijn binnen handbereik van Zwervers, al heeft Spirit wel een wedstrijd minder gespeeld.

Gerelateerde artikelen:
Meer nieuws van 19 november 2023