Heren ZVH laat VoCASA ontkomen

  • zondag 19 november 2023
  • Eelco de Bruin

De heren van Scherp in Packaging ZVH speelden in Nijmegen tegen het team van VoCASA een  ploeg met net zoveel punten als Zevenhuizen maar met een wedstrijd meer gespeeld. Deze ploeg was gebrand om de afgelopen verloren wedstrijd te revancheren en wist na een spannende strijd deze wedstrijd in hun voordeel uit te maken. Via de setstanden 25-16, 19-25, 25-21 en 29-27 bleef de 3-1 winst in Nijmegen.

Trainer/coach Kristian van der Wel met assistent Ronald Kooijman had weer beschikking over de herstelde Timothy Scheffers en bijna herstelde Jesse Hanemaaijer. De volgende basis kwam binnen de lijnen: Sam van der Loo, Timothy Scheffers, Benjamin Parkinson, Vincent van der Kraats, Koen Herrebout, Roel Oude Nijhuis en libero Richard Rademaker.

Scherp in Packaging kreeg vanaf het begin een sterk spelende VoCASA tegenover zich, die gelijk een voorsprong nam en bij 7-5 moest coach Kristian van der Wel zijn eerste time-out nemen. Dit hielp niet echt en Zevenhuizen wist de blokkering niet te omzeilen. Bij 12-6 kwam Tom Sonneville in het veld voor Timothy Scheffers om deze wat rust te gunnen. De passing bij Zevenhuizen was niet optimaal en bij 17-9 was de volgende wissel bij Scherp in Packaging aan de orde. Lennaert Hogenhout nam de positie van Koen Herrebout over. Dit had nog niet het gewenste effect en bij 21-11 kwam Timothy Scheffers weer terug binnen de lijnen. Hij kon gelijk het midden, Benjamin Parkinson  aan spelen en werd de service teruggehaald. Bij 22-12 nam Jesse Hanemaaijer het stokje over van Roel Oud Nijhuis en kon gelijk scoren.  Bij 22-13 kwam Yvo Lunsing in het veld voor Vincent van der Kraats. Zevenhuizen wist nog wat punten erbij te scoren maar VoCASA sloot deze set af met 25-16.
In de tweede set bleven de ingevallen spelers staan en kon Lennaert Hogenhout het eerste punt scoren en hield VoCASA tot 9-9 op gelijke hoogte. Daarna wist Scherp in Packaging de score in hun voordeel uit te bouwen, mede door de set-ups van Timothy Scheffers aan zijn midden aanvallers. Bij 10-13 nam de coach van VoCASA zijn eerste time-out, maar dit had niet het gewenste effect. Zevenhuizen bleef sterk aanvallen, waar de blokkering van de gastheren weinig grip op hadden. Yvo Lunsing wist met zijn service de druk op VoCASA te zetten en deze nam bij 16-21 hun tweede time-out. Zevenhuizen bleef goed doorgaan en Roel Oude Nijhuis wist met zijn blokkering deze set met 19-25 binnen te halen.

VoCASA begon in de derde set met een gewijzigde opstelling en wist vanaf het begin een kleine voorsprong te nemen. Door sterke aanvallen van Sam van der Loo en d het midden kon Zevenhuizen goed in de race te blijven en noopte VoCASA bij 13-15 een time-out te nemen. Dit had effect en de gastheren kwamen weer langszij een voor. Toch wisten de Zevenhuizense heren met hun inzet weer bij te komen en op gelijke hoogte bij 20-20. Hierna wisten de Nijmegenaren met hun blokkering de beslissende punten te scoren en konden zij uiteindelijk deze set met 25-21 winnend afsluiten.

In de vierde set wist Zevenhuizen te beginnen met een voorsprong, die snel werd omgezet door VoCASA en bij 4-2 bracht coach Kristian van der Wel, de licht herstelde Jesse Hanemaaijer voor Roel Oude Nijhuis binnen de lijnen. Er ontstond een boeiende strijd en de beide teams hielden elkaar op gepaste afstand. Bij 11-10 wist VoCASA na een time-out de gelijkmaker te voorkomen en nam weer afstand. Bij 14-12 kwam Tom Sonneville weer in het veld voor Timothy Scheffers om hem wat rust te geven. Met Yvo Lunsing aan de service wist Zevenhuizen weer dichterbij te komen. Maar de gastheren kwamen weer goed terug en bij 20-16 werd deze wissel teruggedraaid. Timothy Scheffers wist gelijk zijn middenman Jesse Hanemaaijer goed te bedienen en kon scoren. Zevenhuizen liet hun opponent niet verder uitlopen  en bij 21-18 kwam Max Nieuwstad in het veld voor Lennaert Hogenhout. In deze eindfase kon Zevenhuizen terug komen en kon zelfs de libero Richard Rademaker een punt scoren, die de stand op 23-21 bracht. Gelijk werd er door de gastheren een time-out genomen. Dit mocht niet baten met Max Nieuwstad aan de opslaglijn kon Scherp in Packaging   door de service en blokkering van Benjamin Parkinson de stand op 24-24 brengen. In een spannend duel, waarbij de Zevenhuizenaren tot tweemaal toe op setpoint wisten te komen bleven zij toch met lege handen staan, Doordat VoCASA in deze eindfase het geluk aan hun zijde had wisten zij deze set met 29-27 te winnen.
De heren van Scherp in Packaging zijn nu een plaats gezakt en zullen alle zeilen bij moeten zetten om weer gelijk te komen. De Zevenhuizense heren krijgen komende week een dubbel programma, donderdag 23 november spelen de heren in de derde ronde van de beker in Utrecht tegen het team van VV Utrecht een team uit de Topdivisie. Daarna spelen de heren op zondag in Odiliënberg tegen de nummer twee Numidia VC Limax om 16.30 uur, deze wedstrijd is weer in de livestream te volgen.

VoCASA: Niek Schiphof (17), Job Groenendaal (6)(Stijn de Ruiter (7)), Koen van den Borden (10), Jesse Kling (3)(Kees Merkx), Koen Scholten (9), Mees Blom (8)(Job Wilts (6)), Max Donker (L)
Scherp in Packaging ZVH: Sam van der Loo(14), Koen Herrebout (1) (Lennaert Hogenhout (8)), Timothy Scheffers (Tom Sonneville), Vincent van der Kraats (3)(Yvo Lunsing (18)), Roel Oude Nijhuis (3)(Jesse Hanemaaijer(4)), Benjamin Parkinson (15), Richard Rademaker (L)

Foto's  Fred Sonneville

Gerelateerde artikelen:
Meer nieuws van 19 november 2023