Feyenoorders spelen U13 Cup onder toeziend oog Gaston Taument: "Ik kom hier als liefhebber"

  • maandag 29 mei 2023
  • Davey Euwema

Feyenoord O13 werken hun wedstrijden op de CVV Zwervers U13 Cup dit jaar af onder toeziend oog van een bijzondere toeschouwer. Gaston Taument, de ex-profvoetballer die met de Rotterdamse club tijdens zijn loopbaan de nodige prijzen pakte, is te gast op het toernooi.

Taument, inmiddels 52, kende een lange en succesvolle loopbaan in de Kuip. Hij debuteerde in 1988 en kwam, via een korte omweg bij stadsgenoot Excelsior, uiteindelijk tot meer dan tweehonderd wedstrijden in het tenue van Feyenoord. Prijzen bleven niet uit: Taument werd één keer landskampioen, won viermaal de beker en pakte de eerste PTT Telecom Cup - de prijs die we anno 2023 kennen als de Johan Cruijff Schaal.

Luister: Feyenoorders spelen U13 Cup onder toeziend oog Gaston Taument: "Ik kom hier als liefhebber"

Na zijn profcarrière ging Taument aan de slag als als jeugdtrainer bij Feyenoord. Het is dan ook zeker niet zijn eerste bezoek aan het Capelse toernooi. "Ik kom hier al de laatste acht jaar, denk ik," vertelde hij in de uitzending bij IJssel-Sport. "Ik trainde vroeger deze leeftijd bij Feyenoord. Nu heb ik een andere functie dus kom ik gewoon kijken als toeschouwer. Ook naar de jongens van Feyenoord, natuurlijk. Ik vind dit sowieso een mooi toernooi, dus ik kom hier gewoon als liefhebber. "

Hoewel Taument naar eigen zeggen als supporter langs de lijn staat, laat hij zijn oog voor talent stiekem toch wel de vrije loop. "Ik kijk gewoon lekker naar alle wedstrijdjes," zegt hij. "Bepaalde spelers vallen je wel op. Bij Paris Saint Germain loopt een speler, een hele kleine middenvelder met rugnummer 10. Hij speelt goed. Ik blijf Feyenoord ook gewoon goed volgen omdat ik de aanvallers ook train."

Geen voorspelling
Een voorspelling voor de einduitslag durft Taument niet te geven, maar hij hoopt wel dat 'zijn' club op de tweede speeldag beter voor de dag komt dan op zondag. "Feyenoord had niet de beste dag gisteren," zei hij. "Ze staan gelukkig wel in de kwartfinales dus misschien vandaag wel. Maar dat is ook de leeftijd. Het kan per dag heel erg verschillen. Ik verwacht van Feyenoord wel iets meer vandaag."

Foto: Andre Miltenburg

Gerelateerde artikelen:
Meer nieuws van 29 mei 2023