Jansen verruilt Capelle voor Spirit

  • woensdag 29 maart 2023
  • Davey Euwema

Eric Jansen is bezig aan zijn laatste seizoen voor VV Capelle. De middenvelder keert na vier jaar terug bij VV Spirit.

De 28-jarige Jansen kwam in 2019 over van Spirit en debuteerde in september van dat jaar tijdens een competitiewedstrijd tegen Jodan Boys. Hij speelde tot op heden 46 wedstrijden voor de Capellenaren en kwam daarbij vijfmaal tot scoren.

Spirit laat via de eigen kanalen weten blij te zijn met de komst van de middenvelder, met name omdat ook andere clubs interesse in Jansen toonden. Smitshoek was een van de gegadigden, begrijpt IJssel-Sport. “We hebben een aantal keer met elkaar gesproken over de ambitie van Spirit en hoe hij daar een belangrijk onderdeel van zou kunnen zijn," zei Jelmer Nomen, bestuurslid technische zaken bij Spirit. "Ik had eerlijk gezegd niet meer verwacht dat Eric al direct voor Spirit zou kiezen, maar het verhaal, het niveau van het huidige elftal en uiteraard de liefde voor de club heeft hem toch doen besluiten om aankomend seizoen al terug te keren. Dat is geweldig nieuws!

"Met Eric in de gelederen geven we het eerste elftal zowel binnen als buiten het veld een enorme kwaliteitsimpuls. Los van de voetbalkwaliteiten van Eric is het voor met name voor jonge getalenteerde spelers ook fijn om te kunnen sparren met iemand die op een hoger niveau heeft gespeeld.”

Zesde vertrekkende speler
Met het verlies van Jansen aan de zaterdagtweedeklasser ziet VV Capelle een zesde speler aan het eind van het seizoen vertrekken. XerxesDZB maakte eerder al aanspraak op Rutger de Bos, Floris de Blok, Veron Knol en Jeffrey Rijswijk. Ook Olaf van der Sande vertrekt: de spits verhuist naar het Utrechtse DHSC.

Foto: VV Spirit

Gerelateerde artikelen:
Meer nieuws van 29 maart 2023