Van Donkelaar en Sint Nicolaas winnen Ronde van West, 1893 euro naar goede doel

  • woensdag 17 augustus 2022
  • Thomas Bresser

Voor de 14e keer werd dinsdag de Plus Ronde van West gelopen. Deze Ronde is een onderdeel van de Stichting Buurtgroep Capelle-West. Dit jaar stond de Ronde van West in het teken van het Goede Doel: Hospice IJsselOever. Voor de start van de 10 kilometer kreeg men reeds een cheque overhandigd ter waarde van 1893 euro.  

Er kwamen in totaal over alle afstanden gezien, 800 deelnemers en deelneemsters aan de start. De wedstrijd over 10 kilometer, tevens de langste afstand, kende lang 2 koplopers, maar aan het eind ontstond er toch een gaatje.

De overwinning ging naar Ricardo Sint Nicolaas (Oude Tonge), voor Dez de Eerens (Heerjansdam) en Chris van Wamelen (Hendrik Ido Ambacht).

Bij de dames ging de zege naar Pauline van Donkelaar (Rotterdam), voor Nella Oenema (Rotterdam) en de Italiaanse Mara Galvani (Arese) zorgde met haar 3e plek voor een internationaal tintje.

Meerdere afstanden
Er kon twee, vijf en tien kilometer hardgelopen worden, daarnaast kon je dit jaar ook vijf kilometer wandelen. 

Weerman Leen de Koning
De oplettende toeschouwers zullen ook onze eigen weerman Leen de Koning hebben zien meelopen. De Koning eindigde als 246e op de in totaal 351 deelnemers.

Geschreven door: Andre Miltenburg

Gerelateerde artikelen:
Meer nieuws van 17 augustus 2022