De eerste winst voor ComputerPlan VCN Heren 1 is een feit

  • maandag 11 oktober 2021
  • Sjoerd de Graaff

Afgelopen zondag speelde VCN H1 tegen Numida TopVolleybal Limburg HS1 (Limac). Van te voren was het al duidelijk dat dit voor beide teams een belangrijke pot ging worden aangezien hier de meeste kansen liggen. De eerste set werd zakelijk gespeeld en gewonnen door de mannen uit Capelle.

In de tweede set nam de servicedruk van de thuisspelende ploeg toe, waardoor er fouten gemaakt werden in de pass, set of aanval van de Capellenaren. Deze hoge foutenlast duurde net te lang, wat leidde tot een zeer spannende set die nipt gewonnen werd door Limac met 31-29. Het nipte verlies in de 2e set zorgde voor meer dan genoeg motivatie om de volgende set wél binnen te slepen.

"Genoeg leerpunten, maar de vechtlust hebben we wel zeker laten zien. Dit smaakt naar meer!" - Coach Ferry van Hal

Set 3 verliep dan ook net zo zakelijk als set 1 en ging netjes met 20-25 naar ComputerPlan VCN. Tijdens de vierde set leek alles leek erop dat de mannen van Ferry van Hal deze set ook binnen zouden halen. Twee vaste krachten moesten wegens blessures het veld verlaten het team leek hier even van slag van te zijn. De winst zou uitgevochten gaan worden in de beslissende vijfde set. VCN liet tijdens de beginfase volledig over zich heen lopen en met een 7-0 achterstand leek de wedstrijd gespeeld, maar toen klikte het ineens bij de ploeg van Ferry van Hal.

Een team, eigen taak?
Iedereen ging zijn eigen taak uitvoeren, niet meer en niet minder. De scherpte was terug, het service-plan werd uitgevoerd en elke kans die we kregen in blokkering en aanval werd gescoord. Toen op 13-11 achter Rik Damen een set moest overnemen en Ferdy van Dijk de pipe er keihard insloeg, was het tij echt gekeerd en kon er niks anders meer gebeuren dan de overwinning mee naar huis nemen. ComputerPlan VCN staat hiermee op een mooie 7e plek in de Eredivisie Heren.

Foto: Pim Waslander

Gerelateerde artikelen:
Meer nieuws van 11 oktober 2021