Laudame Financials VCN Dames 1 haalt zwaarbevochte winst binnen tegen Regio Zwolle DS 1

  • maandag 11 oktober 2021
  • Sjoerd de Graaff

Afgelopen zaterdag mocht VCN Dames 1 afreizen richting het noorden, waar ze het om 20:00 op zouden nemen tegen Regio Zwolle DS 1. De wedstrijd begon wat stroef voor de dames uit Capelle.

Regio Zwolle nam al snel de leiding, maakte weinig fouten en haalde veel ballen van de grond. VCN liet zich overdonderen door het goede spel van Zwolle en keek al snel tegen een grote achterstand van 11-5 aan. De eerste set ging dan ook met 25-13 verloren.

Peptalk
Na een peptalk van coach Ivo Munter en een aantal mooie punten begonnen de dames van VCN langzaam de wedstrijd om te draaien. Een winst van 24-26 in de tweede set gaf een boost om het goede spel door te trekken en ook set 3 was nog spannend. Middenaanvalsters Laura Kerkhof en Lana Lijkendijk begonnen te heersen aan het net en ook de pass onder leiding van Marijke Lammers lag mooi op het netband. Regio Zwolle bleef terugvechten maar halverwege set 4 leek de wedstrijd toch echt gespeeld te zijn.

Laudame Financials VCN zette haar goede spel door en haalde de winst met 1-3 binnen. Hiermee heeft de ploeg van Ivo Munter nog geen puntverlies in het nieuwe seizoen en deelt met drie andere teams de eerste plaats in de Eredivisie dames.

Gerelateerde artikelen:
Meer nieuws van 11 oktober 2021