Ralph Backer na 30 jaar van speler naar assistent-coach VCN Heren 1

  • maandag 31 mei 2021
  • Sjoerd de Graaff

De 47-jarige Ralph Backer neemt, na 30 jaar te hebben gevolleybald, afscheid als speler. Vier jaar nadat Backer op zijn 32e had besloten te stoppen met volleybal werd hij weer gevraagd door VCN Heren 1. Backer besloot toen toch terug te keren. Nu wordt Backer assistent-coach van VCN Heren 1.

"Na mijn eerste eredivisieperiode (1993-2006), waaronder mijn mooie "Alcom Capelle" tijd (1995-2003), was ik gestopt en had ik niet gedacht weer terug te keren. Ik ben blij dat Capelle H1 mij weer terug vroeg in 2010. Ik kijk met trots en plezier terug ook op deze tweede periode met als eindresultaat een mooie terugkeer in de eredivisie in 2021," vertelt Ralph. Hij was de laatste seizoenen te zien als diagonaal en midden bij ComputerPlan VCN Heren 1, waarmee hij afgelopen jaar zelfs nog Eredivisie heeft gespeeld. Onder leiding van de strijdkreten van aanvoerder Backer heeft het team deze opmars richting de Eredivisie ingezet. Daarnaast heeft hij met zijn ervaring de jongere spelers een hoop kunnen leren in het veld.

VCN vertelt dat Ralph Backer niet weg te denken is uit het team. "ComputerPlan VCN Heren 1 is daarom extra enthousiast om te melden dat hij het team niet helemaal verlaat. Hij zal namelijk aankomend seizoen de rol als assistent-coach op zich nemen!"

Backer over zijn nieuwe positie: "VCN staat voor mij garant voor prestatie, vrienden, clubgevoel en veel kleedkamerhumor. Als assistent trainer/coach volgend jaar hoop ik die cultuur te kunnen blijven overdragen aan de nieuwe (en stuk jongere) sterkhouders van H1".

Foto: Pim Waslander

Gerelateerde artikelen:
Meer nieuws van 31 mei 2021