Kabinet verbiedt toeschouwers bij amateurwedstrijden

  • maandag 28 september 2020
  • Davey Euwema

Het kabinet gaat toeschouwers bij amateurwedstrijden door het hele land verbieden als maatregel in de strijd tegen het coronavirus.

Minister-president Mark Rutte en vicepremier Hugo de Jonge maakten tijdens de wekelijkse persconferentie op maandagavond bekend dat alle sportwedstrijden in Nederland vanaf deze week achter gesloten deuren gespeeld zullen worden. De maatregel geldt voor zowel professionele wedstrijden als wedstrijden van amateurclubs.

Het aantal besmettingen met het virus is de afgelopen weken sterk gestegen, waardoor het kabinet zich genoodzaakt voelt om strenge maatregelen te treffen om zo een zogeheten 'tweede golf' in te dammen.

Als gevolg daarvan zullen de clubs in de IJssel-Regio het in ieder geval tot de herfstvakantie zonder toeschouwers moeten doen. Het effect van de vanavond afgekondigde maatregelen wordt op 20 oktober geëvalueerd.

Dit weekend staan er in de regio vijf wedstrijden gepland. De volgende wedstrijden zijn (onder voorbehoud) voor de thuisblijvers te volgen op IJssel-Sport:

Zaterdag
Rijsoord - VV Capelle
SVS - Alexandria'66
SSS - Nieuwerkerk

Zondag
CVV Zwervers - Unitas
Groeneweg - RVC'33

Zodra er meer nieuws bekend is, lees je dat op IJssel-Sport, Radio Capelle en Lokale Omroep Krimpen.

Gerelateerde artikelen:
Meer nieuws van 28 september 2020