Groeneweg-trainer René van Beek: 'Eerst twee weken de jeugd, daarna gaan wij trainen'

  • zondag 10 mei 2020
  • Philip van Es

Per 11 mei mag er weer getraind worden door senioren bij voetbalclubs. Dat gebeurd weliswaar met op 1,5 meter afstand, maar bij Groeneweg nemen ze nog even de tijd, zegt Groeneweg-trainer René van Beek. "Ik heb overleg gehad met de voorzitter, Ed Roos. Eerst gaat de jeugd twee weken trainen. We gaan kijken hoe dat verloopt en daarna willen wij aan gaan sluiten." 

Groeneweg laat ook de jeugd in fases weer trainen volgens Van Beek. "We gaan eerst 14 dagen met de jeugd aan de slagDe onder-12 traint al, nu mogen ook de B- en de A-jeugd gaan trainen. Ik ben benieuwd hoe dat gaat. Hopelijk krijgt dat voor ons ook een vervolg, maar Groeneweg blijft in beweging."

Beluister hier het volledige interview met René van Beek: Groeneweg-trainer René van Beek: 'Eerst twee weken de jeugd, daarna gaan wij trainen'

Nieuw jeugdbestuur
Met die beweging doelt de oefenmeester van de Zevenhuizense club op het nieuwe jeugdbestuur dat is aangesteld. Van Beek is in zijn nopjes met het formeren van het nieuwe jeugdbestuur. "Dat er een nieuw jeugdbestuur is, is leuk en erg goed zelfs. Daar zijn we druk mee bezig geweest. Dat heeft nu vorm gekregen, dus we kunnen met een jeugdbestuur het nieuwe seizoen in gaan."   

Aan trainingsstof voor zijn ploeg heeft Van Beek geen gebrek, ondanks de beperking van de 1,5 meter afstand. "Het is leuk dat we elkaar weer gaan zien. Ik heb oefeningen genoeg, want ik loop al wat jaartjes mee. De voorzitter heb ik gevraagd om wat voetvolley veldjes te bestellen. Dat is goed één tegen één te spelen en daar kun je er veel van uitzetten op een complex."     

Transfers
Voor Groeneweg is het aantrekken van spelers vrij ongebruikelijk, toch komt er één speler over. Giovanny dos Santos van XerxesDZB zondag komt de Zevenhuizense club versterken. "Dos Santos is in Zevenhuizen komen wonen. Die heb ik gesproken en hij wil aansluiten bij de club. Hij is 34 en altijd spits geweest en wil zich gaan settelen in Zevenhuizen. Hij wil met plezier gaan voetballen, dan zit je bij Groeneweg goed."  

Tegenover de komst van Dos Santos staat het vertrek van drie selectiespelers. Jesper Versprille, Jan-Douwe Hof en Vincent Hof hebben alle drie besloten te stoppen bij v.v. Groeneweg. 

Gerelateerde artikelen:
Meer nieuws van 10 mei 2020