KCC'er Dekkers: 'Blij met promotie, dat was ons hoofddoel'

  • zaterdag 25 april 2020
  • Philip van Es

KCC promoveerde afgelopen week door het besluit van de KNKV naar de Korfbal League. Normaal gesproken moesten de Capellenaren de kruisfinales spelen om promotie af te dwingen. Aanvoerder Stefan Dekkers baalt ervan dat de kruisfinales geen doorgang konden vinden.

"We zijn gepromoveerd door maatregelen na de coronacrisis. De bond besloot toen dat de twee kampioenen promoveerden. Ik had zelf ergens nog de hoop dat we de kruisfinales nog konden spelen. Daar speel je toch voor."

Lees ook: KCC wel naar de Korfbal League, CKV Nieuwerkerk niet
Beluister hier het volledige interview: Stefan Dekkers (KCC): 'De strijd onderin wordt volgend jaar spannender dan normaal'

"Ik had graag die finales gespeeld", kijkt Dekkers terug op de dagen voor het besluit van de KNKV. "Dat gaat nu niet meer, dat is jammer maar daar heb ik niet lang bij stilgestaan. We wilden promoveren, dat was ons doel. En dat doel hebben we behaald", legt Dekkers uit.

Naast het balen om het niet kunnen spelen van de kruisfinales is de selectie van KCC toch erg blij met de uitkomst van het bondsbesluit. "We zijn heel blij dat we gepromoveerd zijn, dat was ons hoofddoel van dit seizoen. Dat het op deze manier is gegaan, dat is jammer. Maar het is niet anders, het lag niet in onze handen."

Kansen in de Korfbal League
Dekkers ziet door de promotie ook kansen voor KCC. Naast de Capelse ploeg promoveert ook Dalto waardoor de Korfbal League aankomend seizoen elf clubs kent in plaats van tien. "Het gaat een zwaar seizoen worden met die extra wedstrijden. Maar het is een andere competitie dan normaal. Je hebt als promovendus een stuk meer kans dan normaal met zoveel nieuwe ploegen. De strijd onderin wordt spannender, maar ook in de top zijn goede spelers weggegaan."

Gerelateerde artikelen:
Meer nieuws van 25 april 2020