CKV Nieuwerkerk-trainer Simons: 'We moeten terugkijken op een prachtig seizoen

  • zaterdag 25 april 2020
  • Philip van Es

De KNKV besloot afgelopen week dat CKV Nieuwerkerk nog een jaar in de Hoofdklasse uitkomt. De Nieuwerkerkse korfballers hadden zich geplaatst voor de play-offs om promotie. Door maatregelen rondom de coronacrisis kunnen die niet gespeeld worden. Het besluit kwam volgens Nieuwerkerk-trainer Leon Simons hard aan.

"Dit kwam zeker hard aan. We zaten vol in de race om te promoveren. Dit voelt als kater, dat merkte ik aan de spelers aan de technische staf", omschrijft Simons het gevoel dat leeft bij CKV Nieuwerkerk. "Een plek bij de de eerste twee was voldoende, daarna kon het feest van de play-offs beginnen. Dat feest is de club nu ontnomen."

Lees ook: KCC wel naar de Korfbal League, CKV Nieuwerkerk niet

Beluister hier het volledige interview: Leon Simons: 'We moeten terugkijken op een prachtig seizoen'

Volgens de oefenmeester is de beslissing historisch gezien extra zuur. "In de laatste elf jaar promoveerde negen keer een ploeg die tweede werd, dan ontneem je wel een hele grote kans bij ons en Oost-Arnhem."

Sportieve revanche
Doordat CKV Nieuwerkerk niet promoveert, wacht er een nieuw seizoen in de Hoofdklasse. De spelersgroep hoeft  volgens Simons niet gemotiveerd te worden om te laten zien dat ze in de Korfbal Leauge, het hoogste niveau, thuishoren. 

"We willen meer, we willen verder", legt Simons de ambitie uit. "Als we blijven werken dan komt het met de kwaliteit die we hebben wel goed. Zo kunnen we op die manier wat moois bereiken. De motivatie zal heel hoog zijn. Ik denk dat de spelers graag sportieve revanche nemen."

Terugkijken
Dat CKV Nieuwerkerk een kans op promotie is pijnlijk, maar toch wil Simons positief terugkijken op het seizoen. "Deze beslissing is genomen, maar we zijn het er niet mee eens. Dat is wel een baalmoment. We hadden het onze vereniging echt gegund. Maar we moeten nu ook terugkijken op ons geweldige seizoen. We moeten trots zijn op wat we bereikt hebben. Degene die de beslissing moesten maken zaten in een lastig parket. Ik ben blij dat ik die beslissing niet hoefde te nemen."

Gerelateerde artikelen:
Meer nieuws van 25 april 2020