Bestuur CVV Zwervers neemt het besluit om het U13 toernooi te cancellen

  • maandag 23 maart 2020
  • Kasper Luchtmeijer

Tijdens het sportprogramma IJssel-sport vertelde voorzitter Ger Jacobs over het moeilijke besluit om de U13 Cup, welke traditioneel op beide pinksterdagen wordt gehouden, af te gelasten.

Jacobs: "Het was een zware maar logische beslissing, er werd onder andere te rade gegaan bij de deelnemende verenigingen die volledig achter de beslissing stonden om dit internationale jeugdtoernooi af te lassen"

Het Braziliaanse team van Fortaleza had i.v.m. het uitbreken van het coronavirus al eerder afgezegd.
Alle deelnemende teams zijn voor 23 en 24 mei 2021 uitgenodigd om alsnog te proberen de U13 Cup te winnen.

De preses van de Capelse voetbalvereniging zegt deze beslissing niet overhaast te hebben genomen, maar wel op het tijdstip dat het nog kan, dit ook i.v.m. de Vliegtickets, de kaarten voor de Thalys en de hotelreseveringen die moeten worden geannuleerd, al deze instanties hebben daar alle begrip voor.

Ger Jacobs hoopt ook dat de "Vrienden van de U13 Cup" en de sponsors het geschonken bedrag voor volgend jaar laten staan, mocht dit niet zo zijn, is het bestuur van CVV Zwervers bereid om het geld terug te storten.

Het is in het jubileumjaar ook zuur dat de geplande feesten niet doorgaan, al met al een lastig maar logisch besluit van het bestuur van CVV Zwervers. 

Gerelateerde artikelen:
Meer nieuws van 23 maart 2020