CVV Zwervers last U13-CUP af vanwege Coronavirus

  • woensdag 18 maart 2020
  • Davey Euwema

De CVV Zwervers U13-CUP wordt afgelast. Dit heeft het bestuur van de Capelse club bekendgemaakt.

De afgelasting van het internationale jeugdtoernooi, dat traditioneel wordt gehouden tijdens het pinksterweekend, is onderdeel van een aantal maatregelen die de club neemt naar aanleiding van de uitbraak van het Coronavirus.

Veiligheid en gezondheid
De club laat weten de beslissing te hebben genomen om de veiligheid en gezondheid van leden en bezoekers te kunnen garanderen. Het toernooi, waaraan onder andere de Braziliaanse club Fortaleza deel zou nemen, stond gepland voor 31 mei en 1 juni. Het zou pas de tweede keer zijn dat een club van buiten Europa deel zou nemen aan het toernooi, dat sinds 1993 wordt georganiseerd.

Verder zouden ook jeugdteams van onder andere Liverpool, Paris Saint Germain, Borussia Dortmund en Anderlecht in actie komen op Sportpark de Couwenhoek.

'Triest dat we deze maatregelen moeten nemen'
"Het is triest dat we in ons jubileumjaar deze maatregelen moeten nemen," schrijft het bestuur. "Maar gedreven door overheidsrichtlijnen, gezondheidsrisico’s en mogelijke financiële consequenties voor de club, zijn wij gekomen tot deze besluiten. 

We realiseren ons dat er door een groot aantal clubmensen al veel energie is gestoken in deze evenementen en we zijn ons er ook terdege van bewust dat menigeen teleurgesteld zal zijn."

"We hopen echter van harte dat er begrip is voor deze besluiten en dat we elkaar, en zeker ook CVV Zwervers, positief blijven steunen in deze bijzondere tijd."

De club laat weten dat alle deelnemende teams zullen worden uitgenodigd voor de volgende editie, gepland voor 23 en 24 mei 2021.

Trainingen en wedstrijden blijven geschorst
Ook geeft de club aan het advies van de KNVB wat betreft wedstrijden en trainingen te zullen blijven opvolgen. Het sportpark blijft tot 5 april gesloten en er zullen geen wedstrijden en trainingen plaatsvinden.

Gerelateerde artikelen:
Geen gerelateerde berichten gevonden.
Meer nieuws van 18 maart 2020