Topdivisie volleybal gestopt, onduidelijkheid voor VCN

  • woensdag 18 maart 2020
  • Philip van Es

De topdivisie en lagere klasses zijn per direct gestopt, dat maakt de nationale volleybalbond Nevobo zaterdag bekend op haar website. Voor de play-offs van de eredivisie is een back-up plan gemaakt. Het stoppen van de topdivisie geeft onduidelijkheid voor VCN. Het herenteam staat momenteel eerste, het damesteam tweede in de topdivisie.

De bond ziet geen ruimte om het seizoen te verschuiven. Het volleybalseizoen zou origineel, met play-offs, tot 25 april duren. Na die datum is er geen uitwijkruimte meer volgens de bond.

Drie opties
De Nevobo maakt duidelijk dat er geen kampioenen uitgeroepen zullen worden voer het seizoen 2019/2020. Er is nog geen beslissing genomen over de competitie-indeling van 2020/2021. De bond vraagt aan haar leden mee te denken over drie scenario's.

1. Er zijn dit seizoen geen kampioenen en degradanten, ieder team komt in 2020-2021 in dezelfde competitie uit.
2. Het hanteren van de resultaten van een enkele competitie (volledige eerste seizoenshelft) om tot een eindstand te komen die de indeling voor volgend seizoen zal bepalen.
3. De huidige stand van de competities hanteren.

In scenario twee en drie zouden de heren van VCN promoveren. De dames staan momenteel tweede, achter VoCASA, maar hebben nog twee wedstrijden te goed waarin de achterstand van vier punten te achterhalen is. Het hanteren van een halve competitie lijkt voor de dames van VCN ook lastig. De ploeg van trainer Ivo Munter heeft namelijk door het bekersucces nog niet tegen Huizen kunnen spelen. Mochten de eerste elf wedstrijden worden gehanteerd als eerste seizoenshelft, dan staat VCN wel bovenaan.

Eredivisie
De heren van ZVH zijn er minder problemen. Het seizoen zou daar tot 10 mei duren waardoor er door de volleybalbond een voorstel is gedaan tot een alternatief schema om de play-offs uit te spelen. Mocht dat door verlengde maatregelen vanuit de overheid niet lukken, dan gaat de Nevobo in overleg met de eredivisieclubs om degradanten en Europese plekken te verdelen.

Luister zaterdag tussen 14:00 uur en 18:00 uur naar het radioprogramma IJssel-sport. Daarin zal met VCN en ZVH gesproken worden over de maatregelen van de Nevobo

Gerelateerde artikelen:
Meer nieuws van 18 maart 2020