Kwart miljoen voor vochtprobleem thuishaven ZVH

  • woensdag 18 maart 2020
  • Philip van Es

De burgemeester en wethouders van de gemeente Zuidplas stellen de gemeenteraad voor om een kwart miljoen te investeren in de sporthal van Dorpshuis Swanla om het vochtprobleem in in de thuishaven van ZVH op te lossen. Het college vraagt de gemeenteraad in te stemmen met de plannen.

Begin dit seizoen werd ZVH landelijk nieuws doordat de eerste eredivisiewedstrijd van de club, tegen Dynamo Apeldoorn, werd gestaakt wegens een te gladde vloer. Nadien zijn er door sponsoren en de gemeente vochtvreters geplaatst om de condensatie op de vloer tegen te gaan. Het pakket maatregelen dat ter goedkeuring bij de gemeenteraad ligt betreffen lange termijn oplossingen.

Oplossingen
Het pand heeft enkele bouwkundige aanpassingen nodig om de sporthal voor de aankomende zeven jaar bespeelbaar te houden. Zo worden deuren met kieren vervangen en buitenmuren geïsoleerd. Hiermee zou de luchtverversingssnelheid in de hal worden verhoogd, wat bijdraagt aan een oplossing van het probleem.

Het college wilde het plan 24 maart voorleggen aan de gemeenteraad. Door het coronavirus is die raadsvergadering afgelast. Mogelijk gevolg van het later bespreken van het plan is dat de sporthal niet tijdens de zomerstop kan worden verbouwd.

Luister aanstaande zaterdag naar het radioprogramma IJssel-sport, daar worden de problemen en oplossingen van de sporthal in Dorsphuis Swanla besproken.

Gerelateerde artikelen:
Meer nieuws van 18 maart 2020