Capelle wint van hekkensluiter Achilles '29

  • zaterdag 29 februari 2020
  • Christian Marck

Zaterdagmiddag speelde vv Capelle in eigen huis tegen hekkensluiter Achilles '29 uit Groesbeek. De thuisploeg behaalde een ruime overwinning, maar dat ging niet gemakkelijk. k.

De ploeg die onderaan staat met slechts één punt kon in de eerste helft aardig wedijveren met de Capellenaren, na rust liep de score uit.

De eerste twintig minuten konden de bezoekers goed meekomen in het spel van de Capellenaren. Dit kwam mede doordat de thuisploeg het rustig aan leek te doen. Het spel bewoog zich traag voort en dit zorgde ervoor dat de ploeg uit Groesbeek niet al teveel moeite kenden met het spel van de Groenhemden. Capelle begon niet beter te voetballen, maar het kwam toch op voorsprong: Rutger de Bos opende de score met een weergaloze vrije trap (zie de foto). Hij verschalkte de doelman door de bal in de kruising te schieten. Na dit doelpunt ging de wedstrijd weer verder in het slaapwandeltempo. Capelle leek zich gerust te voelen bij de schamele voorsprong.

Vlak na rust gaf de thuisploeg echter aardig wat gas. Binnen tien minuten na het hervatten van de wedstrijd had Capelle al twee keer gescoord. In de 50ᵉ minuut was het wéér Rutger de Bos die het zijn ploeg wat aangenamer maakte met ditmaal zijn tweede doelpunt. Hij ging een paar man voorbij en opnieuw schoot hij de bal in de kruising. Vier minuten daarna werd de voorsprong nogmaals uitgebreid. Na een goede aanval over de rechter flank geeft Jospeh Gonçalves voor op Justin van Mullem die de bal vervolgens beheerst de bal achter de kansloze doelman van de bezoekers kopt.

Na het derde doelpunt ontstaan er nog maar weinig echt grote kansen. Zowel Capelle als De Witzwarten creëerden weinig meer. Capelle leek tevreden met de ruime voorsprong en ook de voormalige Jupiler League-club leek akkoord te gaan met de nederlaag. Capelle speelde zeker niet sterk, maar boekte dus een ruime overwinning op de hekkensluiter. Capelle staat door deze overwinning nu elfde in de Hoofdklasse A, DUNO D heeft echter een wedstrijd minder gespeeld en kan de Capellenaren weer inhalen indien die wedstrijd wordt gewonnen.

Gerelateerde artikelen:
Geen gerelateerde berichten gevonden.
Meer nieuws van 29 februari 2020