Roy Brinkman: 'Blij met de kans die SVS biedt'

  • vrijdag 28 februari 2020
  • Youp Kruithof

Roy Brinkman volgt aan het eind van het seizoen trainer Wout Ooms op bij SVS. Brinkman staat nu nog aan het hoofd van Excelsior Maassluis onder 19 maar heeft ambities.

"Daarvoor is het noodzakelijk dat je een eerste elftal traint. Ik ben blij dat SVS mij die kans biedt."

Dertig jaar is Brinkman pas maar inmiddels heeft de trainer een indrukwekkend CV op weten te bouwen. Zo stonden verschillende jeugdelftallen van FC Dordrecht en VV Capelle onder zijn hoede. Bij de laatste club heeft hij zelfs even de scepter gezwaaid over het eerste elftal. "De trainer destijds stopte eerder waardoor ik met Ben Kinds de verantwoordelijkheden had overgenomen", vertelt de trainer. "Dat was goed bevallen."

SVS

Brinkman heeft een duidelijke opvatting over hoe zijn ploeg moet gaan spelen. "Aanvallend en met veel druk naar voren." Daarnaast omschrijft hij zichzelf als 'een directe coach waar de spelers graag voor door het vuur gaan'.  

Voor de jonge trainer heeft de spelersgroep een paar bekende gezichten. "Tim de Winkel ken ik natuurlijk al," vertelt Brinkman. "Ik heb hem bij VV Capelle nog getraind." Ook heeft de trainer verschillende SVS'ers gesproken over de verwachtingen binnen de spelersgroep en technische staf. "We gaan voor een stabiele middenmoter in de Tweede Klasse. Promoveren we, is dat mooi maar het is geen must."

Beluister hier de interviews met Roy Brinkman en SVS voorzitter Dick Vlasblom:

http://radiocapelle.nl/podcasts/3948-roy-brinkman-over-zijn-aanstelling/

http://radiocapelle.nl/podcasts/3949-svs-voorzitter-dick-vlasblom-over-de-aanstelling-van-roy-brinkman/

Gerelateerde artikelen:
Meer nieuws van 28 februari 2020