Capelse sportkampioenen gehuldigd

  • zondag 9 februari 2020
  • Sjoerd de Graaff

Wethouder Harriët Westerdijk (sport) heeft op 6 februari de Capelse sportkampioenen van 2019 gehuldigd.

Voor hun prestaties van het afgelopen jaar kregen de Nederlands kampioenen, Europees- en wereldkampioenen een oorkonde, een bloemetje en een cadeaubon.

Wethouder Westerdijk sprak haar trots uit over de Capelse prestaties.

“2019 was weer een topjaar voor de Capelse sport. In heel veel sporten blinken de Capelse inwoners uit.”

De sporten waarin Capellenaren uitblinken zijn uiteenlopend. De ACZ (Algemene Capelse Zwemvereniging) werd met 14 synchroonzwemsters diverse malen Nederlands kampioen op verschillende onderdelen. Zaalvoetbalteam TTP (nu Feyenoord Futsal) werd Nederlands kampioen met twee Capelse spelers in het team: Bianca Troost en Felicia Farhad Sedighi. Wielrenster Laura Molengraaf werd voor de derde keer op rij Nederlands kampioene veldrijden en voor de vierde keer Nederlands kampioene mountainbiken. Schoolschaakvereninging Klim-Op haalde met het jeugdschaakteam t/m 14 jaar de Nederlandse titel binnen. Ook werden er wereldtitels binnengesleept. Zusjes Olivia (9 jaar) en Adriana Rozenblad (12 jaar) zetten beide topprestaties neer.

Wethouder Westerdijk:

“Ik vind het belangrijk dat iedereen in Capelle de kans krijgt om te sporten en bewegen. Sport en bewegen draagt bij aan de gezondheid en fitheid. Dit vergroot de kans om blijvend mee te doen in de samenleving en uit te groeien tot kampioenen”.

Foto: Jan Kok

Gerelateerde artikelen:
Geen gerelateerde berichten gevonden.
Meer nieuws van 9 februari 2020