Groeneweg mengt zich in strijd tweede periode door zege op VFC (3-0)

  • maandag 3 februari 2020
  • Philip van Es

Groeneweg boekte zondagmiddag een eenvoudig 3-0 overwinning op bezoek bij VFC. Door gunstige resultaten van DONK en FC IJsselmonde staan de Zevenhuizenaren tweede in de tweede periode. Nummer één DONK staat nog drie punten voor.or.

In het treffen met VFC kende Groeneweg een vliegende start. Binnen twee minuten schoot groeibriljant Rick Sleeuwenhoek vanaf de achterlijn de 1-0 op het bord. Binnen een kwartier verdubbelde Sam Boudewijn de marge met een gemikt schot in de rechterbenedenhoek. Een kolderiek eigen doelpunt van VFC betekende na een half uur de 3-0 eindstand. 

Boudewijn was na afloop content met de zege. "De eerste helft waren we gewoon beter. In de rust brachten ze nog een extra spits en middenvelder, daardoor werden ze iets aanvallender. Een prima overwinning." Over zijn eigen doelpunt is hij bescheiden. "Ik vind het leuker om een assist te geven dan een goal te maken. Lekker iemand één-op-één met de keeper zetten. Soms denk ik weleens naderhand dat ik had moeten schieten. Maar die van vandaag zat er lekker in."

Dromen

Trainer René van Beek was na afloop blij en bijzonder snel op de hoogte van de uitslagen van concurrenten in de tweede periode. "Het is leuk dat we dichterbij zijn gekomen, maar we moeten zelf goed blijven spelen en winnen. Dromen een van een tweede periode mag en moet misschien wel, anders heeft iedere week goed willen voetballen geen zin."

De goede vorm van Groeneweg draagt volgens Boudewijn ook bij aan die droom. "We begonnen met een dipje, maar de laatste drie wedstrijden winnen we. We maken zeven goals en krijgen niks tegen. We gaan ons best doen voor die tweede periode, meer kunnen we niet doen", verklaart de maker van de 2-0 het gevoel bij de spelers.

Door de zege pakt Groeneweg de vierde plek in de tweede klasse door RVC'33 en FC IJsselmonde te passeren. Het gat naar koploper ONA is echter nog groot: tien punten.  

Opstelling: Heijkoop; C. Hoogeveen, Zuierveld, Willemsen, Schaaf; Roos, Van Dieren (78' Broers), F. Hoogeveen, Boudewijn; Karreman, Sleeuwenhoek

Scoreverloop
2' Rick Sleeuwenhoek 0-1
15' Sam Boudewijn 0-2
32' Eigen doelpunt VFC 0-3

Gerelateerde artikelen:
Meer nieuws van 3 februari 2020