Wout Schouten: "Lastige situatie gecreëerd om door te gaan"

  • woensdag 15 januari 2020
  • Youp Kruithof

Wout Schouten vertrekt na drie jaar bij korfbalvereniging KOAG. "De situatie om door te gaan was te lastig", aldus Schouten. 

De keuze om te stoppen als hoofdtrainer komt niet door een conflict binnen de vereniging of interesse van een andere vereniging. Nee, Schouten stopt als hoofdtrainer om zijn tijd beter te verdelen. "Ik wilde doorgaan onder de voorwaarde dat ik samen met iemand anders aan het roer sta", vertelt de keurmeester. "Met die eis ben je eigenlijk op zoek naar een situatie die er niet kan zijn."

Op het moment geeft Schouten leiding aan het team samen met Cores Snoei. "Waarin Cores assisteert en ik echt de hoofdtrainer ben", verduidelijkt Schouten. Beide hebben een drukke baan en een jong gezin. "Daarmee kom je soms wel eens in de knoei. Vandaar dat ik opzoek was naar een 50/50 verdeling."

Toekomst
Wat Schouten volgend seizoen gaat doen, weet hij nog niet. "De weken zonder korfbal zijn nu heerlijke weken", vertelt Schouten. "Maar ik ben een groot korfbaldier dus wie weet." Snoei heeft wel aangegeven door te gaan binnen KOAG. Hij gaat zich richten op de jeugd.

De gesprekken voor een opvolger van Schouten zijn in een gevorderd stadium. Beluister hier het hele interview met trainer Wout Schouten.

Gerelateerde artikelen:
Meer nieuws van 15 januari 2020