Succesvol NK voor Kai Sei

  • dinsdag 14 januari 2020
  • Kasper Luchtmeijer

Voor Budoschool Kai Sei zit het eerste karatetoernooi van 2020 erop. Zondag 12 januari jl. vonden in Apeldoorn de officiële NK Senioren & Teams en de NK I-Karate 2020 plaats, een nationaal kampioenschap van de Karate-do Bond Nederland. Met acht podiumplaatsen (driemaal goud, driemaal zilver en tweemaal brons) en een derde plek in het medaille klassement, mag Kai Sei spreken van een succesvol kampioenschap.

zondag, 12 januari jl., werd door Kai Sei karateka gestreden op de officiële NK Senioren & Teams en de NK I-Karate 2020 van de Karate-do Bond Nederland te Apeldoorn. Dit nationale kata en kumite kampioenschap van de KBN telde dit jaar ruim 200 deelnemers en 32 clubs uit heel Nederland.

In de ochtend werden alle individuele senior categorieën gedraaid, waarin Kai Seiíer Sarah Hagenaar uit kwam in de categorie kumite dames +68 kilo. Door afwezigheid van haar tegenstandster in de eerste ronde, schoof Sarah een ronde verder en door naar de halve finale. Deze wedstrijd verloor zij in de laatste seconde nipt van de latere kampioene, waardoor Sarah zich kon gaan opmaken voor de herkansing. De directe strijd om het brons, de B-finale, wist ze naar zich toe te trekken met een mooie derde plaats als resultaat! Daarna stonden de teamwedstrijden op het programma. Bij teamwedstrijden wordt de wedstrijd per karateka individueel gevochten, waarbij de winst of het verlies uiteindelijk de uitslag geeft in een Ēbest of threeĒ. Wissal el Boudakhani, Sarah Hagenaar en Mex Onderwater waren uitgeleend aan een collega club, met als resultaat voor díe club éénmaal goud, een tweede en een vierde plaats.

Kai Sei sloot de dag af met de NK I-Karate, waaraan karateka met een beperking konden deelnemen. Er zijn prachtige resultaten behaald en er was een 100% score in Apeldoorn, want de zeven Kai Sei No Limits deelnemers behaalden allemaal een plek op het erepodium. In de categorie ASS U12 werd Joost van der Ham tweede en Noah Tran Van Nederlands Kampioen. Michaël Moerman behaalde in de categorie visueel beperkt de tweede plaats. In de categorie wheeler open werd Iske Hagedorn uit Capelle aan den IJssel Nederlands Kampioen. En in de categorie verstandelijk beperkt open werd Jesse de Ruiter derde, behaalde Marlies Kraaijenbrink de tweede plaats en de hoogste plek op het erepodium was voor Elise Reedijk, zij werd Nederlands Kampioen.

Met acht podiumplaatsen (driemaal goud, driemaal zilver en tweemaal brons) en een derde plek in het medaille klassement mag Kai Sei spreken van een succesvol kampioenschap. Ook interesse om (top) wedstrijdkarate, para-karate of andere budosporten te beoefenen, kijk op www.kaisei.nl.. One Team, One Dream!

Gerelateerde artikelen:
Geen gerelateerde berichten gevonden.
Meer nieuws van 14 januari 2020