KCC onderuit bij TOP

  • maandag 10 december 2018
  • Redactie

De Cashback World Korfbal League zal voor de ploeg van Wolsink en Van der Steen week op week een kwestie zijn van overleven. In de komende weken, zo aan het einde van 2018, zal de top van Nederland de tegenstander zijn en dan is het hopen dat er wellicht een wonder geschiedt in de donkere dagen. Na de nederlaag thuis tegen LDODK/Rinsma Modeplein was het in Sassenheim TOP/SolarCompleet, de landskampioen, die bestreden moest worden. Een onmogelijke opgave, of de thuisploeg moet een slechte dag hebben. Met de jarenlange ervaring, liet TOP/SolarCompleet zien, dat het tot de absolute top behoort. KCC/SO natural kon in de eerste 5 minuten mee in de wedstrijd. Hierna was het direct over en moest het een grote nederlaag incasseren.

Dekkers moest het opnemen tegen Mick Snel en Demi van Oosten kreeg te maken met Celeste Split. Niet de minste tegenstanders in korfballand. En dan moet je als ploeg op je tenen lopen en moeten de Sassenheimers een mindere avond hebben. Binnen de minuut is het 1-1 met een Capels doelpunt van Dekkers. In de volgende minuut is het 2-2 met een doelpunt van Behrens. Dan slaat TOP/SolarCompleet een gaatje (4-2). KCC/SO natural moet alles geven om van de arbitrage een strafworp of vrije bal te krijgen. Na de 4-3 loopt de thuisploeg binnen nog geen 5 minuten uit naar 11-3 en is de wedstrijd in feite al gespeeld. TOP/SolarCompleet laat zien dat de ervaring in het spelen in de top makkelijk uitgedrukt kan worden in doelpunten. KCC/SO natural is niet bij machte om het de thuisploeg moeilijk te maken. Het hoge baltempo wordt KCC/SO natural te veel en kan het gaatje niet dichten. De thuisploeg dwingt KCC/SO natural naar de buitenkant, waardoor verre schoten genomen moeten worden en als de verdedigende druk dan opgeschroeft wordt, wordt het nog lastiger. Scheidsrechter Winters fluit af voor de rust en dan staat er al een onmogelijke 24-6 ruststand op het scorebord.

In de tweede helft twee snelle Sassenheimse goals (26-6). Met de 26-7 krijgt Dekkers de Capelse supporters op de banken en solliciteert hij naar een "goal of the week". Een lichtpuntje in de wedstrijd. De open kansen die de Capellenaren krijgen worden dan ook niet verzilverd en dan duurt de 2e helft erg lang. Dan een fraai blok van Noordzij op het schot van Brouwer. Na 10 minuten een time-out voor TOP/SolarCompleet. Loopt het niet bij de ploeg? Juist het tegenovergestelde. Men schiet door naar 32-8 en KCC/SO natural kan alleen wat terug doen via Mandy Biesbroek. Na de 34-9 laat TOP/SolarCompleet de verdedigende teugels wat vieren en geeft het KCC/SO natural meer ruimte om tot aanvallen te komen. Met 3 doelpunten op rij en nog 10 minuten te gaan is het 34-12. KCC/SO natural kan het niet voorkomen dat de thuisploeg 3 minuten later op 39-12 komt. En dan zijn er nog 7 lange minuten op de klok. Wederom krijgt KCC/SO natural wat ruimte en kan het toch nog iets laten zien. Via Noordzij, Dekkers, Biesbroek, Behrens en Groeneweg wordt het 39-17. De 40e treffer valt 5 minuten voor het einde. De wedstrijd eindigt in 42-19.

Een wedstrijd waarbij vooraf al ingecalculeerd was dat in Sassenheim geen punten gepakt konden worden. Als na afloop ook blijkt dat concurrent DVO/Accountor wint in Amsterdam, dan is het verschil onderin nog kleiner. Maar het verschil tussen de top en de onderkant is duidelijk. KCC/SO natual moet het vizier nu richten op de wedstrijden tegen DVO/Accountor en DeetosSnel. Komende weken wordt het lastig om 2018 goed af te sluiten, als je weet dat PKC/SWKGroep op bezoek komt in Capelle aan den IJssel en dat je daarna nog naar Amsterdam moet. Hopelijk wordt het jaar 2019 een beter jaar!

Doelpunten: Mark Behrens 5x, Stefan Dekkers en Stephan Groeneweg ieder 4x, Mandy Biesbroek 3x, Julian Middelkoop 2x, Tessa Noordzij 1x.

Gerelateerde artikelen:
Geen gerelateerde berichten gevonden.
Meer nieuws van 10 december 2018