GoBiking en Fietstocht

  • zaterdag 20 juni 2015
  • Redactie

In het kader van het 5-jarig jubileum en de doorkomst van de Tour de France organiseert Sportief Capelle in de laatste week van juni verschillende activiteiten, welke in het teken staan van het fietsen. Verschillende scholen nemen deel aan GoBiking clinics en na schooltijd worden deze clinics ook aangeboden in de vorm van een speciale themaweek tijdens de wijksportactiviteiten van Sportief Capelle.

Op dinsdagavond 30 juni kunnen inwoners deelnemen aan een fietstocht, welke deels ook de route volgt, die de tourrenners tijdens de tweede etappe van de Tour afleggen door de regio.

GoBiking:
Tijdens de clinic GoBiking gaat de jeugd de uitdaging aan om een behendigheidsparcour af te leggen op speciale BMX fietsen. In de periode 29 juni t/m 3 juli worden de clinics iedere dag in een andere Capelse wijk aangeboden. Hierbij zijn eerst de scholen aan de beurt. Vervolgens kan alle jeugd uit de wijk (nogmaals) deelnemen aan de GoBiking clinic tijdens de wijksportactiviteiten van Sportief Capelle. Het rooster van deze wijksportactiviteiten is als volgt:

Dag Wijk Locatie Tijd
Maandag Schenkel Speelveld Bongerd 15.30-16.30 uur
Dinsdag Fascinatio Speelveld Solislaan 15.30-16.30 uur
Woensdag ’s Gravenland/Capelle-west Speelveld Berliozstraat 13.30-14.30 uur
Donderdag Oostgaarde/Middelwatering Speelveld Beemsterhoek 15.30-16.30 uur
Vrijdag Schollevaar Speelveld Maria Danneelserf 15.30-16.30 uur

Gezellig samen fietsen op 30 juni:
Op dinsdagavond 30 juni kan men deelnemen aan een fietstocht door Capelle aan den IJssel en omgeving. Sportief Capelle heeft hiervoor een route uitgezet van ± 27 kilometer. Vanaf de startlocatie gaat de route via Fascinatio langs de oevers van Hollandse IJssel naar de Gemeente Zuidplas en weer terug naar Capelle aan den IJssel.

Aanmelden voor de fietstocht kan op de avond zelf tussen 18.00 en 19.30 uur bij de stand van Sportief Capelle bij sporthal Schenkel (Capelseweg). Deelnemers ontvangen hier gratis een speciaal routeboekje, met hierin puntsgewijs een beschrijving van de route en overzichtskaartjes. De deelnemers fietsen de tocht zelfstandig en op eigen risico.

Op dezelfde avond starten om 18.30 en om 19.00 uur ook twee begeleide fietstochten. Deze fietstochten staan onder begeleiding van de Capelse inwoners en fietsfanaten Jan Eijke en Art Swaab en volgen dezelfde route als de individuele tocht. De begeleide tocht van 18.30 uur maakt ook onderdeel uit van het programma ‘Sportieve Zomer’ van Sportief Capelle. Meer informatie hierover is te vinden op www.sportiefcapelle.nl.

Gerelateerde artikelen:
Meer nieuws van 20 juni 2015