Blues & Americana

Elke dinsdagavond tussen 20 en 22 uur presenteert Peter Snel het programma

De muziek die we kennen als blues, komt voort uit de rijke traditie aan ritmische klanken die emigranten vanuit Afrika naar Amerika meebrachten. Hoewel Peter absoluut geen hekel heeft aan Europese blues, zal hij zich in zijn programma beperken tot wat hij herkent als blues uit Afrika, Noord-, Midden- en Zuid-Amerika.

Onder de noemer ‘Americana’ draait Peter muziek uit de rijke traditie van wat de muzikale melange van Amerikaanse emigranten heeft voortgebracht. Zo kwamen vanuit het Zuiden muzieksoorten als norteño in aanraking met wat de Duitse emigranten aan polka en wals speelden. De muziek uit de Appalachen ontmoette soul, vaudeville en carny die op hun beurt weer hun weg via film en circus vonden naar het platteland. Alles en iedereen is door elkaar beïnvloed, we noemen het rootsmuziek, het wordt geschreven en uitgevoerd door singer-songwriters.

Twee uur lang muziek die je zelf had willen ontdekken, muziek die je jarenlang niet meer hebt gehoord, muziek die net of nog niet is te krijgen en muziek die niet meer te koop is. Muziek van honderd jaar geleden en muziek van vandaag.