40UP Beat

40UP BEAT – DJ MARK VAN DALE

Rotterdamse DJ Mark van Dale (echte naam Marc Pols). Begin jaren ’80 begonnen bij piratenstations en via het zendschip van Radio Caroline (Ross Revenge) in ’86 live te beluisteren op Radio Monique 963.

Daarna diverse shows op het zeer succesvolle Stads Radio Rotterdam waar hij o.a. het eerste ‘harde’ houseradioprogramma Turbulentie presenteerde. Na een eerste ontmoeting met zijn partner-in-crime Erik de Koning gingen zij zelf dansmuziek produceren. Eerst het harde spul maar na een dronken avond in de Amsterdamse iT besloot men meer melodieuze en groovy produkties te gaan maken.

Dit resulteerde in het uitbrengen van zo’n 100 maxi-singles en evenzoveel remixen. Scoorde in ’98 een wereldhit met een dansversie van “Bittersweet Symphony” van The Verve, genaamd “Waterverve” waarna hij prompt populair werd als internationale club dj over de hele wereld maar ook met eigen clubavonden in o.a. Escape Amsterdam en de Asta in Den Haag.

Na vijf jaar op Curacao bij Paradise FM de ochtendshow gedaan te hebben is 'ie sinds 2013 weer terug in nederland op de radio bij o.a. Wild FM en als Club DJ op vele festivals en evenementen zoals 40 up.