The Frontiers worden gedraaid in De Keiharde Podcast van Radio 2

  • maandag 14 februari 2022
  • Thomas Harteveld

The Frontiers' nieuwe single 'D.M.' is gedraaid bij De Keiharde Podcast van Radio 2. Suzanne Bosman en Mike Arntz van De Keiharde Podcast zijn zelfs zo enthousiast dat ze het nummer willen doorsturen naar 3fm. In radioshow Bang Your Radio vertelt zanger Tim daarover.

Ze hebben de voorronde van de Grote Prijs van Dordt gewonnen en spelen op 5 maart 2022 in de finale in Bibelot in Dordrecht. De show in Capsloc in Capelle is verplaatst naar 2 april met lokale band Annie Wine en de rockband Crashing Bats uit Den Haag.  The Frontiers hebben de Lekker Bezig Bokaal gewonnen bij Metropolis Festival in 2018. In 2020 spelen ze in de finale van de Grote Prijs van Rotterdam als publieksfavoriet.


De heavy rock'n'roll band uit Rotterdam / Spijkenisse haalt voor D.M. inspiratie uit Airbourne, Motörhead en een beetje Mötley Crue. In het algemeen zijn dat Metallica, Iron Maiden en AC/DC. De band is begonnen als schoolband op 13 jarige leeftijd in 2012. 

D.M gaat over iemand die heel veel aandacht vraagt maar geen aandacht terug wil geven. Let ook op  de 'easter egg' in de solo. In maart komt willen ze een nieuwe ballad uitbrengen

De band bestaat uit: 
Tim van den Bogaerdt (zanger en bassist)
Thijs van der Sluijs (Lead gitaar)
Romano Kalpoe (Rhythm gitaar)
Wouter Michawitz (drums)

Opname studio: Rock Inc. Entertainment. Het opnieuw opgenomen album Barrier Breached is opgenomen bij LGM Studio in Rotterdam (onderdeel van de prijs van de Lekker Bezig Bokaal van Metropolis Festival). Daarvan draaien we 'Memento Mori'. 

Eerder interview met The Frontiers nadat ze de publieksprijs voor de finaleplek in de Grote Prijs van Rotterdam 2020 in de categorie Bands hebben gewonnen