Interview Festerfest programmeert breed in de top van de underground uit de Rotterdamse en Haagse scene(dit jaar in uitverkocht openluchttheater Zuiderparktheater)

  • woensdag 30 september 2020
  • Thomas Harteveld

Festerfest gaat door! Oorspronkelijk zou het plaats vinden in Musicon. In een uitverkocht open lucht Zuiderparktheater in Den Haag kan het dit jaar toch 150 liefhebbers met 1,5 meter afstand binnen laten. Een week voor aanvang is het al uitverkocht. Het festival kijkt qua locatie wat prettig is. Het is begonnen in Dordrecht en is de afgelopen 4 jaar georganiseerd in Delft.

Organisator Frank van Hekezen programmeert de top van de underground en vind dat bands die meerder genres combineren een streepje voor hebben. Hij bouwt het programma om acts heen waar zijn oog op zijn gevallen. Ieder jaar is er een Rotterdamse connectie en een Haagse connectie omdat dat de grootste scenes uit de omgeving zijn. Dit jaar spelen er 10 acts en is er voor het eerst aandacht voor alternatieve elektronische acts.

Met avant-garde stoner / black metal band Cthuluminati, de top van de psychobilly met Cenobites, cultheld en volslagen unieke Harry Merry, dark-ambient act Manica opent, Insurrection maakt melodieuze Death Metal in de gothenburg stijl. De zang is over de top. ('zoals de zanger van At The Gates maar dan nog net wat maniakeler') en synth-wave act Red-Eyed Machine (in de uitzending van Bang Your Radio op 22 september hoor je een primeur van zijn eerste eigen nummer)