Interview Vrienden van Baroeg is een manier om Baroeg te steunen (zeker in deze periode)

  • vrijdag 11 september 2020
  • Thomas Harteveld

Baroeg is internationaal bekend als alternatief podium en bestaat  in 2021 40 jaar aan de Baruch Spinozaweg 300 in Rotterdam Lombardijen. Oprichter van de Vrienden van Baroeg, Erik de Boer, vertelt over de leuke groep die is ontstaan, waarom mensen Vriend worden en waarom het op is gericht. 

Laatst was er een overleg over vrijwilligers van het eerste uur van Baroeg. Eind jaren 80 onder Rene Veerkamp en Jacqueline stopten de subsidies voor het jongerencentrum en zijn ze begonnen als podium. Veel mensen vinden het fijn dat de vrijwilligers ook echte liefhebbers zijn. 

Een deel van het bedrag dat wordt opgehaald met de Vrienden van Baroeg wordt gereserveerd voor een verbouwing. Er is ook geïnvesteerd in de speakers in het café en in een nieuwe muntenautomaat. 

Er zijn bekende ambassadeurs als Ryanne van Dorst (Dool, tv-programma Nachtdieren, Expeditie Robinson en eerst Elle Bandita), Rob van der Loo van Epica, Robert Soeterbroek die Rotterdam Rocks en Blokhut live organiseert en zingt bij Ayreon. 

Meer informatie over de Vrienden van Baroeg