The Frontiers wint publieksprijs voor finaleplek in de Grote Prijs van Rotterdam 2020 in de categorie Bands

  • vrijdag 31 juli 2020
  • Thomas Harteveld

The Frontiers heeft de meeste stemmen behaald in de categorie Bands voor de Grote Prijs van Rotterdam. Daarmee hebben ze de publieksprijs gewonnen voor de finaleplek op zaterdag 19 september. Het is nog even afwachten hoe de finale gaat zijn met corona. 

Ze spelen al vanaf 12 jarige leeftijd en hebben de eerste nummers geschreven op 14 jarige leeftijd.   In 2018 wint de band de Lekker Bezig Bokaal bij Metropolis Festival voor muzikanten die gemiddeld jonger dan 18 jaar oud zijn.  Toen hebben ze een Demo EP uitgebracht Barriers Breached. Daarna heeft de band onder meer op het Spijkenisse Festival gespeeld en zijn ze veranderd van drummer. Inmiddels zijn ze bezig met goede opnames van die demo EP die nog in 2020 moet verschijnen. Met een mix van hard rock, heavy metal, punk en thrash metal. 'Het is lekker stevig.'


Thomas en Samira van radioprogramma Bang Your Radio spreken de blije frontman en bassgitarist Tim van den Bogaerdt van The Frontiers (instagram / facebook) . De eerste vraag is: hoe hebben jullie gehoord dat je de publieksprijs hebt gewonnen voor de finaleplek bij de Grote Prijs van Rotterdam 2020 in de categorie Bands?