Koken met passie: Gevulde kokosmakronen

  • donderdag 12 oktober 2017
  • Redactie

In de maandelijkse rubriek Koken met passie bereidt chef-kok Erwin de Visser van Restaurant en Theehuis De Olifant op het Leefgoed de Olifant in Zuidplas deze keer gevulde kokosmakronen.

Zelf kokosmakronen maken is niet moeilijk en ze smaken veel lekkerder dan een pakje uit de supermarkt. En je hoeft er geen uren voor in de keuken staan, dus dit is een recept dat ook een pas startende bakker eenvoudig kan maken.

Erwin vertelt in deze podcast uit Hitland Magazine bij Omroep Zuidplas en Radio Capelle van 11 oktober in diverse stappen hoe je een eenvoudige en zeer smakelijke gevulde kokosmakroon kunt maken. Succes gegarandeerd.

Gevulde kokosmakronen.

Ingrediënten makronen:
250 g suiker
250 g kokosrasp
3 eieren
1 eidooier

Bereidingswijze:
Verwarm de oven voor op 180 ºC. Meng de suiker met de kokosrasp, eieren en eidooier. Schep met de ijsknijper bollen van het beslag en leg de bollen op een met bakpapier beklede bakplaat. Druk de bollen een beetje plat. Bak de koekjes in de oven in circa 10 minuten goudbruin en gaar. Laat de kokosmakronen afkoelen.

Ingrediënten vulling:
120 g zachte roomboter
220 g poedersuiker
1 vanillestokje
2 tl melk

Bereidingswijze:
Roer de boter glad met de poedersuiker. Halveer het vanillestokje in de lengte, schraap het merg eruit en meng samen met de melk door de boter. Roer dit tot een mooie gladde massa. Vul een spuitzak met de vulling. Snijd de makronen door de helft en spuit er een laagje crème tussen, de andere helft er weer op en op laten stijven in de koelkast.

Eet smakelijk.

Als u een keer een suggestie heeft voor een leuk, eenvoudig gerecht voor Koken met passie dat Erwin zou kunnen bereiden, stuur dan uw recept naar: hitlandmagazine@radiocapelle.nl

Meer informatie vindt u op: www.leefgoed.nl