Koken met passie: Gewokte mosselen

  • woensdag 12 juli 2017
  • Redactie

Het mosselseizoen is weer aangebroken en dus kan chef-kok Erwin de Visser van restaurant De Olifant op het Leefgoed de Dames in Zuidplas
de verleiding niet weerstaan om zich aan deze Zeeuwse lekkernij te onttrekken. Deze keer maakt hij een eenvoudig en snel recept, dat u zowel als voorgerecht en als hoofdgerecht kunt serveren.

Hierbij de ingrediënten 4 personen hoofdgerecht

4 kg mosselen
1 zakje curry paste sterkte naar wens
400 gram mosselgroenten
* wortel
* prei
* ui
* selderij
400 cl Kokosroom
Koriander naar smaak

Maak de wok heet en doe hier een klein beetje olie in.
Gooi de mosselen erin (dit gaat niet allemaal in 1 keer.)
Wok de mossel tot dat ze een klein beetje open gaan staan.
Voeg de groenten toe en wok deze rustig mee.
Als alle mosselen open staan gieten we wat mosselvocht eraf.
De curry mag erbij en wok alles rustig door dan de kokosroom.
Proef het geheel af en doe er voor de liefhebbers nog wat koriander door

Eet smakelijk,
Het team van Leefgoed de Olifant

Als u een keer een suggestie heeft voor een leuk, eenvoudig gerecht voor Koken met passie dat Erwin zou kunnen bereiden, stuur dan uw
recept naar: hitlandmagazine@radiocapelle.nl

Meer informatie vindt u op: www.leefgoed.nl