Ondernemend nieuws uit Capelle aan den IJssel (ingezonden)

Hier kunt u onder voorwaarden uw bericht laten plaatsen. Meer info? info@radiocapelle.nl

GEPUBLICEERD OP:
woensdag 24 februari 2021

De invloed van 3D printen op het onderwijs

Het wordt steeds gebruikelijker om een 3D printer te vinden in klaslokalen. Leraren en professoren kunnen de waarde inzien van het toestaan dat hun studenten een idee ontwikkelen tot iets dat ze daadwerkelijk kunnen vasthouden, waar ook een 3D print service voor gebruikt kan worden. Het is natuurlijk erg belangrijk om studenten voor te bereiden op de banen van de toekomst door ze vaardigheden en kennis bij te brengen met de nieuwste technologie van vandaag. Dit geldt niet alleen voor basisscholen, maar ook voor universitaire en andere soortgelijke instellingen. Hieronder vind je een paar invloeden van 3D printen op het onderwijs.

GEPUBLICEERD OP:
zaterdag 23 januari 2021

Dit zijn de mooiste wandelroutes in Capelle aan den IJssel

Door de maatregelen die het kabinet opgelegd heeft vanwege het coronavirus kunnen we op het moment natuurlijk niet al te veel doen. Een leuk uitje naar een museum of een speelparadijs met de kids zit er helaas niet. Ook een vliegtuig pakken naar het buitenland om vervolgens een huurauto te regelen op EasyTerra is eigenlijk niet mogelijk. Een auto huren kun je daarentegen wel doen als je Nederland wilt verkennen. Je kunt hiermee al dicht bij huis beginnen, namelijk gewoon in de buurt van Capelle aan den IJssel. Er zullen vast gebieden zijn in deze regio die jij nog niet genoeg ontdekt of gezien hebt. Met behulp van de onderstaande wandelroutes zal dit vast niet meer het geval zijn.

GEPUBLICEERD OP:
zaterdag 23 januari 2021

Hoe houd je kinderen in beweging?

Bewegen moet, zeker in een tijd waarin zelfs de schoollessen online plaatsvinden en kinderen steeds meer tijd achter de computer doorbrengen. Hoe spoor je ze aan om toch regelmatig te bewegen en te sporten?

GEPUBLICEERD OP:
zaterdag 23 januari 2021

Financieringsmogelijkheden energiezuinig wonen in Capelle

De gemeente Capelle aan den IJssel maakt werk van duurzaamheid. En dat is logisch, want duurzaam wonen is goed voor het milieu maar ook voor de portemonnee van de bewoners. De energierekening wordt namelijk een stuk lager. In Capelle is het bovendien mogelijk om subsidie te krijgen voor het energiezuinig maken van een woning. Daarvoor zijn regelingen en speciale leningen beschikbaar.

GEPUBLICEERD OP:
zaterdag 23 januari 2021

De vier mooiste fietsroutes in de buurt van Capelle aan den IJssel

Nederland is een echt fietsland. Al vanaf een jonge leeftijd fietsen we naar onze basisschool toe met onze rugzak op de rug vol schoolspulletjes. Een paar jaar later fietsen we juist naar de middelbare school met een laptoptas op de rug of over de schouder. Ook als we volwassen worden gaan we naar alle waarschijnlijkheid minder fietsen, maar alsnog kun je dit natuurlijk wel doen. Zo kun je bijvoorbeeld met een rugtas heren of dames waarin je wat eten en drinken meeneemt één van de onderstaande fietsroutes in de buurt van Capelle aan den IJssel maken tijdens lockdown.

GEPUBLICEERD OP:
zaterdag 23 januari 2021

Mooie foto’s maken van Zuid-Holland, dat doe je hier!

Op het moment zitten we in Nederland natuurlijk in een lockdown. Zo goed als alles is dicht, dus heel veel is er niet te doen voor ons. Om dan alsnog leuke dingen te doen kun je er op uittrekken met een fotocamera in je laptoptas dames of heren. In Zuid-Holland zijn er immers genoeg locaties te vinden waar je prachtige foto’s kunt maken. De Erasmusbrug is hier natuurlijk een heel goed voorbeeld van, net zoals de Delfshaven. Toch zijn er nog veel meer opties, zoals de onderstaande mooie fotolocaties waar je naartoe kunt gaan met een goede camera in je rugtas.

GEPUBLICEERD OP:
vrijdag 22 januari 2021

Daarom is luieren zo gek nog niet

Je dagelijks met je laptoptas naar kantoor haasten en vele uren maken om maar zoveel mogelijk gedaan te krijgen? Doe het niet. Niet omdat het niet mag, maar omdat het geen zin heeft. In een rustiger tempo, zelfs met af en toe luieren, kom je net zo ver. Hoe zit dat?