Ondernemend nieuws uit Capelle aan den IJssel (ingezonden)

Hier kunt u onder voorwaarden uw bericht laten plaatsen. Meer info? info@radiocapelle.nl

GEPUBLICEERD OP:
maandag 29 maart 2021

Dit moet jij weten over de BMI!

Wat jij van je eigen lichaamsgewicht en dat van andere mensen vindt is over het algemeen nogal subjectief. Alsnog zou het best kunnen dat iemand te zwaar is. Hiervoor wordt de BMI gebruikt, wat staat voor de Body Mass Index. Dit is een eenvoudige rekenmodule wat een objectief beeld geeft van een gezond gewicht. Ook wordt het ingezet om te onderzoeken of iemand overgewicht heeft. Je BMI berekenen zal gedaan worden met behulp van je lengte en gewicht. Hoe het precies werkt zal uitgelegd worden in dit artikel.

GEPUBLICEERD OP:
woensdag 24 februari 2021

Tassen kopen

Je kunt tassen kopen op allerlei verschillende manieren. Je kunt dit in verschillende fysieke winkels zoals een tassenwinkel doen, en je kunt dit online doen. Ook zijn er allerlei websites en winkels te vinden waar je tweedehands tassen kunt gebruiken. Ondanks dat deze tassen tweedehands zijn, zijn deze soms niet van nieuw te onderscheiden. Maar wanneer je een nieuwe tas wilt kopen, kun je dit zowel online als in een fysieke winkel doen. Tassen zijn verkrijgbaar in allerlei soorten, maten en kleuren en daarnaast kunnen tassen ook gemaakt zijn van verschillende materiaalsoorten.

GEPUBLICEERD OP:
woensdag 24 februari 2021

Koop een Cowboysbag

Ben jij op zoek naar een echte lederen tas van een stevige, hoogwaardige kwaliteit? Koop dan een Cowboysbag. Dit is namelijk een tassenmerk wat bekend staat om de stevige schouder- en handtassen. Een Cowboysbag is meer dan alleen een tas. Dit omdat dit merk allerlei verschillende tassen ontwerpt en produceert. Zo kun je niet alleen een handtas of een schoudertas van dit merk kopen, maar wat dacht je bijvoorbeeld van een stoere luiertas? Zo’n tas is voorzien van allerlei handige vakken zodat je hier gemakkelijk schone luiers en billendoekjes in kunt stoppen. Daarnaast houd je nog genoeg ruimte over in deze tas zodat je ook nog een verschoningsmatje mee kunt nemen.

GEPUBLICEERD OP:
woensdag 24 februari 2021

Eigen bedrijf aan huis of toch een kantoor huren?

Tegenwoordig kiezen steeds meer mensen ervoor om een eigen bedrijf op te richten. Dit kun je groots aanpakken met direct forse investeringen en veel versterkingen, maar het kan ook een stuk kleiner. Je kunt immers tevens gewoon als ZZP’er aan de slag gaan. Als jij dit van plan bent dan kun je ervoor kiezen om je werk vanuit je eigen huis te doen, wat op het moment veel Nederlanders doen vanwege het coronavirus. Daarnaast is het natuurlijk ook mogelijk om een kantoor te kopen. Een kantoorruimte huren in Capelle aan den IJssel kan daarnaast ook. De keuze is dus eigenlijk reuze, maar wat is nou beter? Een eigen bedrijf aan huis of het kopen of huren van een kantoor? In dit artikel kun je daar meer over lezen.

GEPUBLICEERD OP:
woensdag 24 februari 2021

Jongeren vinden eigen schermtijd te hoog

Van de jongeren van 16 tot 25 jaar bedraagt de schermtijd op een doordeweekse dag zes tot zeven uur. 60 procent van de groep geeft zelf aan dit te veel te vinden. Door zoveel tijd door te brengen achter een scherm, ervaart een zesde van de groep lichamelijke klachten. Dit blijkt uit een representatieve steekproef van Netwerk Mediawijsheid en het Trimbos-instituut onder bijna 900 deelnemers.

GEPUBLICEERD OP:
woensdag 24 februari 2021

Dit missen we het meest sinds we thuiswerken

Sinds de eerste COVID-19 besmetting in Nederland werd bevestigd zijn we met zijn allen massaal thuis gaan werken. Dat gaat niet altijd gemakkelijk, want niet iedereen heeft een perfecte werkplek. Sommige mensen moeten dealen met de afleiding van een gezin met kleine kinderen en velen zitten dagelijks in eindeloze digitale vergaderingen. De tijd dat je met je laptoptas 17 inch de deur uit stapte om te gaan werken is bovendien misschien wel helemaal verleden tijd, want thuiswerken lijkt ook in de toekomst meer en meer voor te gaan komen. Maar wat missen we nou het meest sinds we thuiswerken?

GEPUBLICEERD OP:
woensdag 24 februari 2021

Wat te doen tegen een winterdip?

Januari is voor veel mensen niet de meest favoriete maand van het jaar. En dan hebben we nu ook nog eens te dealen met een lockdown. Een nieuwe herschel tas shoppen in een fysieke winkel kan niet eens. Geen wonder dat je je vaak somber en neerslachtig voelt. Bovendien missen we de zon en voelen we ons vermoeid. Kortom: een winterdip. Wat kun je daar tegen doen? Lees hier onze tips.

GEPUBLICEERD OP:
woensdag 24 februari 2021

Meer somberheid en depressie onder jongeren

Je zou het niet zeggen als je jongeren naar school ziet gaan. Al fietsend hebben ze vaak de grootste lol. Toch is er veel somberheid en depressie onder jongeren. De coronacrisis doet daar nog een schepje bovenop.