Ondernemend nieuws uit Capelle aan den IJssel (ingezonden)

Hier kunt u onder voorwaarden uw bericht laten plaatsen. Meer info? info@radiocapelle.nl

GEPUBLICEERD OP:
maandag 5 juli 2021

Waarom krachttraining gezond voor je is

Denk je bij krachtsport aan geoliede bodybuilders met spieren als kabels? Dan halen we je snel uit die waan. Krachttraining is namelijk heel gezond. Voor mannen en voor vrouwen. Want krachttraining zorgt er voor dat je niet alleen fitter wordt maar dat ook al je dagelijkse activiteiten je veel makkelijker af gaan. 

GEPUBLICEERD OP:
maandag 28 juni 2021

Makkelijk Afvallen hoeft niet gepaard te gaan met eindeloos sporten

Veel mensen die af willen vallen zien er als een blok tegenop. Ze vrezen het eentonige dieet dat komt en het eindeloze sporten dat er bij hoort. Hoe anders kan echter de realiteit zijn. Makkelijk Afvallen is wars van eentonig eten en al helemaal van eindeloos sporten. Het platform van Niels Bosman laat op andere manieren zien hoe je gewicht kunt verliezen zonder dat je elke dag naar de sportschool hoeft. Een het eten? Dat is gewoon smaakvol.

GEPUBLICEERD OP:
vrijdag 14 mei 2021

Wat muziek en buitenlucht met elkaar gemeen hebben

Afgelopen jaren is de luistertijd naar muziek toegenomen. Tot zover niets nieuws. Ook het aantal personen dat elke dag een wandeling in de buitenlucht maakt, is toegenomen. Vooral sinds de coronatijd en de enorme populariteit door ‘het ommetje’. Maar wist je dat muziek en buitenlucht nog meer overeenkomsten hebben? 

GEPUBLICEERD OP:
dinsdag 6 april 2021

Energierekening Capellenaren met 60 euro omlaag

Goed nieuws: we zijn dit jaar waarschijnlijk minder geld aan energie kwijt dan in 2020. Dat blijkt uit de cijfers van Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS). Volgens het onderzoeksbureau zal de energierekening bij een gemiddeld verbruik zo'n 60 euro lager uitvallen. De lagere energieprijzen zijn de belangrijkste oorzaak van deze daling.

GEPUBLICEERD OP:
maandag 29 maart 2021

Vuurwerkschade aan auto en huis: verzekerd of niet?

Tijdens de jaarwisseling van 2020 naar 2021 was er beduidend minder vuurwerk te zien dan bij eerdere jaarwisselingen. Veel vuurwerk was namelijk verboden en dat was duidelijk zichtbaar. Al was duidelijk niet iedereen van dit verbod en werd er nog vuurwerk afgestoken. Ook was er nog een levendige handel in illegaal vuurwerk. Ongeacht of vuurwerk is toegestaan of niet; jaarlijks veroorzaakt het schade aan onder meer woningen en auto’s. Daders zijn vaak lastig op te sporen wat de vraag opwerpt wat de verzekering precies vergoedt.

GEPUBLICEERD OP:
maandag 29 maart 2021

Dit moet jij weten over de BMI!

Wat jij van je eigen lichaamsgewicht en dat van andere mensen vindt is over het algemeen nogal subjectief. Alsnog zou het best kunnen dat iemand te zwaar is. Hiervoor wordt de BMI gebruikt, wat staat voor de Body Mass Index. Dit is een eenvoudige rekenmodule wat een objectief beeld geeft van een gezond gewicht. Ook wordt het ingezet om te onderzoeken of iemand overgewicht heeft. Je BMI berekenen zal gedaan worden met behulp van je lengte en gewicht. Hoe het precies werkt zal uitgelegd worden in dit artikel.

GEPUBLICEERD OP:
woensdag 24 februari 2021

Tassen kopen

Je kunt tassen kopen op allerlei verschillende manieren. Je kunt dit in verschillende fysieke winkels zoals een tassenwinkel doen, en je kunt dit online doen. Ook zijn er allerlei websites en winkels te vinden waar je tweedehands tassen kunt gebruiken. Ondanks dat deze tassen tweedehands zijn, zijn deze soms niet van nieuw te onderscheiden. Maar wanneer je een nieuwe tas wilt kopen, kun je dit zowel online als in een fysieke winkel doen. Tassen zijn verkrijgbaar in allerlei soorten, maten en kleuren en daarnaast kunnen tassen ook gemaakt zijn van verschillende materiaalsoorten.