Ondernemend nieuws uit Capelle aan den IJssel (ingezonden)

Hier kunt u onder voorwaarden uw bericht laten plaatsen. Meer info? info@radiocapelle.nl

GEPUBLICEERD OP:
zaterdag 23 januari 2021

Hoe houd je kinderen in beweging?

Bewegen moet, zeker in een tijd waarin zelfs de schoollessen online plaatsvinden en kinderen steeds meer tijd achter de computer doorbrengen. Hoe spoor je ze aan om toch regelmatig te bewegen en te sporten?

GEPUBLICEERD OP:
zaterdag 23 januari 2021

Financieringsmogelijkheden energiezuinig wonen in Capelle

De gemeente Capelle aan den IJssel maakt werk van duurzaamheid. En dat is logisch, want duurzaam wonen is goed voor het milieu maar ook voor de portemonnee van de bewoners. De energierekening wordt namelijk een stuk lager. In Capelle is het bovendien mogelijk om subsidie te krijgen voor het energiezuinig maken van een woning. Daarvoor zijn regelingen en speciale leningen beschikbaar.

GEPUBLICEERD OP:
zaterdag 23 januari 2021

De vier mooiste fietsroutes in de buurt van Capelle aan den IJssel

Nederland is een echt fietsland. Al vanaf een jonge leeftijd fietsen we naar onze basisschool toe met onze rugzak op de rug vol schoolspulletjes. Een paar jaar later fietsen we juist naar de middelbare school met een laptoptas op de rug of over de schouder. Ook als we volwassen worden gaan we naar alle waarschijnlijkheid minder fietsen, maar alsnog kun je dit natuurlijk wel doen. Zo kun je bijvoorbeeld met een rugtas heren of dames waarin je wat eten en drinken meeneemt één van de onderstaande fietsroutes in de buurt van Capelle aan den IJssel maken tijdens lockdown.

GEPUBLICEERD OP:
zaterdag 23 januari 2021

Mooie fotos maken van Zuid-Holland, dat doe je hier!

Op het moment zitten we in Nederland natuurlijk in een lockdown. Zo goed als alles is dicht, dus heel veel is er niet te doen voor ons. Om dan alsnog leuke dingen te doen kun je er op uittrekken met een fotocamera in je laptoptas dames of heren. In Zuid-Holland zijn er immers genoeg locaties te vinden waar je prachtige fotos kunt maken. De Erasmusbrug is hier natuurlijk een heel goed voorbeeld van, net zoals de Delfshaven. Toch zijn er nog veel meer opties, zoals de onderstaande mooie fotolocaties waar je naartoe kunt gaan met een goede camera in je rugtas.

GEPUBLICEERD OP:
vrijdag 22 januari 2021

Daarom is luieren zo gek nog niet

Je dagelijks met je laptoptas naar kantoor haasten en vele uren maken om maar zoveel mogelijk gedaan te krijgen? Doe het niet. Niet omdat het niet mag, maar omdat het geen zin heeft. In een rustiger tempo, zelfs met af en toe luieren, kom je net zo ver. Hoe zit dat?