De invloed van 3D printen op het onderwijs

  • woensdag 24 februari 2021
  • Ingezonden

Het wordt steeds gebruikelijker om een 3D printer te vinden in klaslokalen. Leraren en professoren kunnen de waarde inzien van het toestaan dat hun studenten een idee ontwikkelen tot iets dat ze daadwerkelijk kunnen vasthouden, waar ook een 3D print service voor gebruikt kan worden. Het is natuurlijk erg belangrijk om studenten voor te bereiden op de banen van de toekomst door ze vaardigheden en kennis bij te brengen met de nieuwste technologie van vandaag. Dit geldt niet alleen voor basisscholen, maar ook voor universitaire en andere soortgelijke instellingen. Hieronder vind je een paar invloeden van 3D printen op het onderwijs.

Natuurlijke uitbreiding van ontwerp
Zoals eerder al werd gezegd, is het van cruciaal belang om de volgende generatie afgestudeerden voor te bereiden op de banen van de toekomst. Een bedrijfstak die geen tekenen van afnemende vraag vertoont, is de ontwerpsector. Ontwerp sluit aan op veel verschillende gebieden, waaronder architectuur, engineering, productontwikkeling en meer. 3D printen is een natuurlijk verlengstuk van design omdat je creatie niet beperkt is tot het computerscherm. In plaats daarvan zul je je ontwerp juist daadwerkelijk kunnen laten maken door een 3D print service. Vervolgens kun je het echt vasthouden, controleren en zelfs testen.

Leer van fouten
Een belangrijke les die iedereen moet leren is hoe je kunt herstellen van een mislukking. Deze veerkracht kan studenten later in hun leven op veel manieren ten goede komen. Helaas worden studenten zelden aangemoedigd om te falen. In werkelijkheid komen de beste lessen die we krijgen uit mislukkingen. Het is bijna onvermijdelijk dat een 3D print op een gegeven moment zal mislukken. Of een leerling nu vergat de ondersteuning in te schakelen, de juiste temperatuurinstellingen te selecteren of gewoon iets niet goed heeft ontworpen, ze zullen altijd leren van de fouten en voorkomen dat ze dezelfde fout twee keer maken.

Ontdek de creativiteit
Traditioneel worden studenten gedwongen een vast curriculum te volgen. Ze hebben een beperkte kans om hun eigen ideeën, passies en creativiteit echt te ontdekken en verkennen. Wanneer je een student de kracht van een 3D printer geeft kan hij buiten de muren van het vastgestelde curriculum gaan denken. Laat je leerlingen hun 3D print ervaring richten op iets waarin ze oprecht geïnteresseerd zijn en je zult versteld staan van de betrokkenheid die je zult zien. Ook voor de toekomst is het goed dat de studenten hun eigen creativiteit kunnen ontdekken.Dit is een ingezonden artikel. Ingezonden artikelen vallen buiten de redactie van Radio Capelle.