Organiseer je een etentje? Zo laat je een goede indruk achter bij je gasten!

  • vrijdag 13 oktober 2023
  • Betaalde content, buiten redactionele verantwoordelijkheid

Eens in de zoveel tijd is het hartstikke leuk om je even uit te sloven in de keuken. Pak een hand vrienden bij elkaar en verwen ze met de lekkerste zelfgemaakte gerechten. Naast het perfecte menu besteed je ook een hoop aandacht aan de ambiance van de avond. De uitstraling van de tafel en de rest van je woning doen veel voor de sfeer van het etentje. Organiseer jij binnenkort een etentje en kun je wel wat tips gebruiken? Lees dan snel verder!

De juiste tafelindeling
Het begint natuurlijk allemaal bij een mooie tafelindeling. Een goed gedekte tafel doet veel voor de sfeer van de avond. Begin met een tafelkleed en zet hier je mooiste servies op. Leg daarnaast het bestek op de juiste volgorde en pak je mooiste wijnglazen uit de kast. Maak de tafel af met je favoriete decoratie. Denk aan kaarsen die zorgen voor  een knusse sfeer. Leg een zelfgemaakte menukaart neer en maak het levendig met prachtige bloemen. Houd eventueel ook rekening met een thema en pas je tafelindeling daar op aan.
 
De rest van je woning
Ook de rest van je woning heeft veel invloed op de sfeer van de avond. Dat begint bij een nette entree. Dat zit in de details; van trapmatten voor een nette uitstraling tot genoeg ruimte voor het ophangen van hun jassen. Zet ook op het toilet een kaarsje neer om vervelende luchtjes tegen te gaan. Zorg er uiteraard voor dat de woning opgeruimd is en schoon eruitziet. Heb je toch gekozen voor een thema? Versier je hele woning dan met passende decoratie: neem je gasten mee naar een andere wereld!
 
Sfeervolle extra’s
Tot slot maak je de avond helemaal af met leuke extra’s. Neem de tijd en maak een uitgebreide playlist. Houd daarbij rekening met de muziekvoorkeuren van je gasten. Je vermaakt je gasten tussen de gangen met gezellige activiteiten zoals een spelletje. Om het helemaal positief af te sluiten, geef je je gasten een leuk aandenken mee. Dat kan zijn een mooie fles wijn of een kaartje om ze te bedanken. Zo blijft het etentje nog lang in hun hoofd!
 
Dus, houd je zeker niet in bij het organiseren van een etentje. Zorg voor de juiste tafelindeling met mooie glazen, kaarsen en levendige bloemen. Daarnaast ga je ervan uit dat ook de rest van je woning er prachtig uitziet. Versier dus ook de rest van je huis en ruim het goed op. Tot slot ga je voor wat sfeervolle extra’s. Met muziek en een leuk aandenken zullen gasten nog lang over dit gezellige etentje nadenken. Wat staat er bij jou op het menu?Dit is een ingezonden artikel. Ingezonden artikelen vallen buiten de redactie van Radio Capelle.