Wonen in Capelle aan den IJssel; waarom?

  • maandag 24 april 2023
  • Betaalde content, buiten redactionele verantwoordelijkheid

Capelle aan den IJssel is een stad met ruim 67.000 inwoners en ligt op een steenworp afstand van Rotterdam. Met de juiste autoverzekering ben je er binnen een mum van tijd. Het is een ideale plek voor starters op de woningmarkt en jonge gezinnen. De gemeente heeft namelijk extra budget vrijgemaakt voor een starterslening waardoor jongeren tussen de 18 en 35 jaar de kans krijgen om hun eerste koopwoning te kopen. In dit artikel geven we je meer informatie over wonen in Capelle aan den IJssel en de voordelen van de starterslening.

Waarom Capelle aan den IJssel?
Capelle aan den IJssel heeft veel te bieden. Zo zijn er diverse winkels, scholen en sportverenigingen te vinden en zijn er goede verbindingen met de rest van het land. De stad is omringd door groen en er zijn meerdere parken en recreatiegebieden waar je heerlijk kunt wandelen, fietsen of picknicken. Bovendien ligt het centrum van Rotterdam op slechts 10 minuten rijden. Je kunt een autoverzekering afsluiten en op je gemak naar Rotterdam rijden. Zo gezegd, zo gedaan.

Starterslening
De starterslening van de gemeente Capelle aan den IJssel is een geweldige kans voor jongeren die graag een huis willen kopen, maar moeite hebben om een hypotheek te krijgen. De lening kan helpen om het verschil tussen het geleende bedrag en de aankoopprijs van de woning te overbruggen. Het maximale leenbedrag is 35.000 en het moet binnen 30 jaar worden terugbetaald. De lening is niet alleen beschikbaar voor Capelse starters, maar ook voor oud-Capellenaren en mensen die werken in Capelle aan den IJssel.

Voordelen van de starterslening
Met de starterslening wordt het voor jongeren een stuk gemakkelijker om een huis te kopen. Dit kan bijvoorbeeld helpen om in aanmerking te komen voor een huis dat anders misschien net buiten bereik zou zijn. Bovendien zorgt de lening ervoor dat er meer doorstroming op de woningmarkt ontstaat. Starters kunnen namelijk een huurwoning verlaten en doorstromen naar een koopwoning. Hierdoor komen er weer huurwoningen vrij voor andere woningzoekenden. Daarnaast is de lening een stimulans voor de lokale economie. Starters geven vaak geld uit aan verbouwingen en het inrichten van hun nieuwe huis, wat weer goed is voor de lokale ondernemers.

Aanvragen van de starterslening
Om in aanmerking te komen voor de starterslening moet je aan een aantal voorwaarden voldoen. Zo moet je tussen de 18 en 35 jaar oud zijn en een eerste koopwoning willen kopen. Het minimale leenbedrag is 2.500,- en het maximale bedrag is 35.000,-. Je moet de lening binnen 30 jaar terugbetalen en bij verkoop van de woning moet het geleende bedrag in één keer worden afgelost. Als je aan deze voorwaarden voldoet, kun je een aanvraag doen bij de gemeente Capelle aan den IJssel. Na een positieve toetsing kun je de lening aanvragen bij het Stimuleringsfonds Volkshuisvesting. Naast de starterslening biedt de gemeente ook andere mogelijkheden om starters te helpen, zoals de Nationale Hypotheek Garantie (NHG) en het Woonfonds Rotterdam.

Wonen in Capelle aan den IJssel
Naast de voordelen van de starterslening heeft Capelle aan den IJssel nog veel meer te bieden. Zo is het een groene stad met veel parken en recreatiegebieden. Het Schollebos is een populair recreatiegebied waar je kunt wandelen, fietsen of barbecueën met vrienden en familie. Capelle aan den IJssel heeft ook een uitstekende verbinding met de rest van het land. Voor starters zijn er veel appartementen en rijtjeshuizen beschikbaar die perfect zijn voor een eerste koopwoning. Bovendien is de stad bezig met diverse renovatie- en nieuwbouwprojecten om het woningaanbod te vergroten. Een mooie plek om te wonen dus!Dit is een ingezonden artikel. Ingezonden artikelen vallen buiten de redactie van Radio Capelle.