Dit zijn de mooiste wandelroutes in Capelle aan den IJssel

  • zaterdag 23 januari 2021
  • Ingezonden

Door de maatregelen die het kabinet opgelegd heeft vanwege het coronavirus kunnen we op het moment natuurlijk niet al te veel doen. Een leuk uitje naar een museum of een speelparadijs met de kids zit er helaas niet. Ook een vliegtuig pakken naar het buitenland om vervolgens een huurauto te regelen op EasyTerra is eigenlijk niet mogelijk. Een auto huren kun je daarentegen wel doen als je Nederland wilt verkennen. Je kunt hiermee al dicht bij huis beginnen, namelijk gewoon in de buurt van Capelle aan den IJssel. Er zullen vast gebieden zijn in deze regio die jij nog niet genoeg ontdekt of gezien hebt. Met behulp van de onderstaande wandelroutes zal dit vast niet meer het geval zijn.

Bijna 5 kilometer door het Schollebos
Met de eerste route zul je beginnen en eindigen aan de Bermweg in Capelle aan den IJssel. Het is dan ook eigenlijk een rondje dat je loopt. In totaal zal deze wandelroute bestaan uit net iets meer dan 4,7 kilometer. Je zult er naar alle waarschijnlijk dan ook een klein uur mee bezig zijn. Wel zul je tijdens deze tocht wandelen over onverharde wegen, wat iets langer kan duren. Dit komt doordat deze route je door het Schollebos neemt, een prachtig bos in Schollevaar. Door dit bos wordt deze wijk gescheiden van de andere wijken in Capelle aan den IJssel. Mooi in de zomer, maar misschien nog wel mooier in de winter of in de herfst. Zeker een aanrader!

De natuur in!
Met een kinderwagen over onverharde wegen is natuurlijk niet erg geschikt. Gelukkig bestaat deze route dan ook volledig uit verharde wegen, waardoor ook je jongste kind gewoon mee kan tijdens deze wandeltocht. Het is ongeveer 6,5 kilometer lang, dus je bent wel even onderweg. Wel is deze route echt prachtig, het neemt je namelijk mee langs een mooi bos in Capelle aan den IJssel wat ook wel het Hitland genoemd wordt. Dit is gelegen in de Hoogdorpse Polder, wat een polder is waarop huizen zijn gebouwd. Hitland ligt trouwens tussen de Hollandse IJssel, een mooie rivier, en de s-Gravenweg. Dit is de oude weg van Gouda naar Rotterdam. Het is een gevarieerd natuurgebied waar je naast bos ook moeras, weilanden en water vindt.

Langs allerlei wandelknooppunten
Als je echt even een paar uur onderweg wilt zijn dan is deze laatste route zeker geschikt voor jou. Deze wandeltocht is namelijk maar liefst meer dan 17,5 kilometer lang. Het start en eindigt in de buurt van de kerk aan de Dorpsstraat in Capelle aan den IJssel en zal je langs meerdere zogeheten wandelknooppunten voeren, namelijk de volgende: 15 > 79 > 69 > 46 > 34 > 32 > 35 > 15 > 29 > 31 > 24 > 21 > 40 > 15. Dit komt doordat het GR-wandelnetwerk gedeeltelijk overlapt met deze route. Ook zul je onder andere langs jachthaven t Zandrak komen, wat in het verleden een houthaven is geweest. Het Baarhuis kom je bovendien tegen tijdens deze wandeltocht, wat een rijksmonument is op de begraafplaats in Ouderkerk aan den IJssel.Dit is een ingezonden artikel. Ingezonden artikelen vallen buiten de redactie van Radio Capelle.