Dit zijn de voordelen van een DAB+ radio

  • maandag 17 april 2023
  • Betaalde content, buiten redactionele verantwoordelijkheid

Het luisteren naar de radio is iets wat nog steeds veel gedaan wordt, zowel thuis als onderweg. Of je nu in de auto zit, aan het werk bent of gewoon thuis ontspant, de radio kan je gezelschap houden en zorgen voor vermaak. Het luisteren naar de radio kan je helpen om te ontspannen, om nieuwe muziek te ontdekken of om op de hoogte te blijven van het laatste nieuws en de actualiteiten. Dit kan zowel op een ouderwetse FM radio, maar ook DAB+ is vandaag de dag een nieuwe vorm van radio luisteren. Maar wat is een DAB+ radio en waarom zou je hiervoor moeten kiezen? In dit artikel vertellen we je er alles over.

Wat is een DAB+ radio?
DAB+ is de afkorting van Digital Audio Broadcasting en is de opvolger van de FM-radio. Met DAB+ is het mogelijk om digitale radio te ontvangen en te beluisteren, zonder ruis of storingen. Dit komt doordat DAB+ gebruik maakt van digitale signalen, in tegenstelling tot FM-radio die analoog is. Digitale radio biedt een hogere geluidskwaliteit dan FM-radio en kan ook meer informatie verzenden, zoals de naam van de artiest of het nummer dat je op dat moment aan het beluisteren bent. Het enige waar je wel rekening mee moet houden, is dat wanneer je thuis radio wilt luisteren via DAB+ dan is een onbeperkt internet abonnement wel zo handig.

Meer zenders dan bij FM
Een groot voordeel van een DAB+ radio is dat je meer zenders kunt ontvangen dan met FM-radio. Bovendien zijn de zenders die je kunt ontvangen via DAB+ vaak van betere kwaliteit en bieden ze meer informatie dan de zenders die je ontvangt via FM-radio. Door gebruik te maken van DAB+ kun je dus meer variatie krijgen in je radiostations en kun je gemakkelijker nieuwe zenders ontdekken. Luister je radio via een app op je telefoon, dan heb je vaak ook een stuk meer zenders. Zorg er alleen wel voor dat je een mobiel abonnement met onbeperkt internet hebt, zodat je niet over je mbís heen gaat.

Geen last meer van ruis
Ook een groot voordeel van DAB+, is dat je geen last meer hebt van ruis en storingen tijdens het luisteren naar de radio. Dit betekent dat je kunt genieten van een ongestoorde luisterervaring, zonder dat het geluid wegvalt of onduidelijk is. Het gebruik van DAB+ kan daarom een grote verbetering zijn voor de luisterervaring van de radio. Daarnaast is het gebruik van een DAB+ radio ook beter voor het milieu. Dit komt doordat digitale radio minder stroom verbruikt dan analoge radio. Door over te stappen op DAB+ kun je dus niet alleen genieten van een betere luisterervaring, maar ook bijdragen aan een duurzamere wereld.

Conclusie
Het luisteren naar radio is vandaag de dag nog altijd mateloos populair. Zowel in de auto, als onderweg. We kunnen eigenlijk niet meer zonder. Om er dan voor te zorgen dat je ook alles meekrijgt, is een goede radio van belang en spelen ook de boxen een belangrijke rol. Vergeet daarnaast niet om af te stemmen op de juiste frequentie, zodat je optimaal kunt genieten van je favoriete radiostation.Dit is een ingezonden artikel. Ingezonden artikelen vallen buiten de redactie van Radio Capelle.