Het belang van een goede verpakking

  • maandag 17 april 2023
  • Betaalde content, buiten redactionele verantwoordelijkheid

Tegenwoordig kunnen we niet meer zonder verpakkingen. Daarnaast zorgen bedrukte verpakkingen dat je misschien onderscheidend bent ten opzichte van je concurrenten. Als het er leuk uitziet wordt er sneller over gesproken dan wanneer het er saai uitziet. 

In de horeca speelt tafeldecoratie een belangrijke rol in de algehele ervaring van gasten. Het kan de sfeer van het restaurant verbeteren en een extra touch van klasse en gezelligheid toevoegen aan het diner. Als eerste denk je aan een bloemetje en kaarsen. Maar vergeet dan ook de details van de placemat niet. Naast het beschermen van tafels bieden placemats ook een creatieve manier om de sfeer van het restaurant te verbeteren. Je kunt er ook je menukaart op drukken. Ze kunnen worden aangepast aan de seizoenen en feestdagen, en passen bij speciale thema-avonden of evenementen. Laat daarom placemats bedrukken en voeg een extra laag van persoonlijke informatie toe aan het diner. Hierdoor hebben gasten het gevoel dat er aandacht is besteed aan hun diner ervaring.

Verzendverpakkingen
Vloeipapier is een zacht en dun papier dat voornamelijk wordt gebruikt voor het inpakken van cadeaus of door webshops bij verzendverpakkingen. Vloeipapier wordt veelal gebruikt ter bescherming van producten in verpakkingen. Dit zorgt ervoor dat jouw product professioneel en zorgvuldig gepresenteerd wordt wanneer de verpakking wordt geopend.Een groot voordeel van vloeipapier bedrukken is dat de mogelijkheden enorm zijn. Je kunt kiezen voor een eenvoudig thema of herkenbaar kleurenpalet in jouw huisstijl. Het kan worden bedrukt met het logo of naar eigen ontwerp. Dit draagt weer bij aan de merkherkenning en klantloyaliteit. 

Origineel en functioneel
Placemats zijn een andere veelgebruikte optie voor tafeldecoratie. Ze zijn meestal gemaakt van duurzame materialen zoals papier of gerecycled plastic en kunnen bedrukt worden met een patroon of het logo van het restaurant. Placemats bieden een elegante en functionele oplossing voor het beschermen van tafels tegen morsen en vlekken.

Het is daarom goed dat je altijd zelf op zoek gaat naar de originaliteit en handigste functionaliteit van jouw verpakkingen of uitingen wat bij jouw merk of bedrijf past. Hoe groot of klein deze voor jou ook zijn, het kan een wereld van verschil zijn voor je potentiële klant. Ga voor een positieve vibe en ga voor een unieke verpakking!Dit is een ingezonden artikel. Ingezonden artikelen vallen buiten de redactie van Radio Capelle.