De voordelen van voor jezelf beginnen

  • maandag 17 april 2023
  • Betaalde content, buiten redactionele verantwoordelijkheid

Misschien speel je al langere tijd met het idee, maar is het er nog niet van gekomen of durf je de knoop nog niet door te hakken. Dat is niet zo gek, want voor jezelf beginnen is best spannend! Want of je nu wil starten als zzp’er in bijvoorbeeld de bouw, een eigen schoonheidssalon wil starten of misschien wel een koffietentje wil openen: er komt een hoop geregel bij kijken. Maar toch biedt het werken voor jezelf ook een hoop voordelen. Om je dat extra zetje in de rug te geven, vind je hier een aantal voordelen aan voor jezelf werken op een rij.
 
Alles zelf bepalen
Het grootste voordeel aan werken voor jezelf is natuurlijk dat je eigen baas bent. Niemand die jou vertelt wat je moet doen. Je richt alles helemaal in zoals jij dat zelf wil! Jij bepaalt met wie je werkt, waar je dat doet en wanneer. Maar ook hoe je jouw zaak inricht, wat je aanbiedt en wat mensen daarvoor moeten betalen. Mocht je het soms lastig vinden om de juiste keuzes te maken, dan kan het natuurlijk wel fijn zijn om een sparringpartner te zoeken. 
 
Flexibele werktijden
Omdat je alles helemaal zelf mag bepalen, zijn natuurlijk ook je werktijden flexibel. Je bepaalt zelf welke dagen je werkt en hoe lang. Maar bijvoorbeeld ook wanneer jij vakantie opneemt. Wel kan het zijn dat je in het begin wat meer uren zal moeten en willen maken, omdat je iets nieuws opstart en wellicht alles nog zelf moet doen. Het is daarom wel verstandig om hierin streng te blijven naar jezelf en bewust vrije tijd voor jezelf in te plannen.
 
Kortingen en voordelen
Als zelfstandige moet je natuurlijk alles zelf betalen, maar je geniet ook van verschillende voordelen. Zo kun je bijvoorbeeld van de meeste zakelijke aankopen BTW terugkrijgen en daarnaast gebruik maken van een aantal belastingvoordelen. Maar bijvoorbeeld ook goedkoop inkopen doen. Als je ingeschreven staat bij de KVK mag je namelijk inkopen doen bij de groothandel voor food, maar ook voor dranken en non-food. Dus ga je bijvoorbeeld een lunchroom of wijnbar beginnen? Bij de horeca groothandel in Almere vind je alles wat je nodig hebt tegen een scherpe prijs. Maar bijvoorbeeld ook voor de kopjes koffie die je aanbiedt aan klanten van een beautysalon, kun je hier terecht.Dit is een ingezonden artikel. Ingezonden artikelen vallen buiten de redactie van Radio Capelle.