3 Manieren om uw vacature aantrekkelijker te maken

  • maandag 17 april 2023
  • Betaalde content, buiten redactionele verantwoordelijkheid

Topkandidaten hebben niet dezelfde behoeften als de meeste kandidaten die werk zoeken. Deze toppers willen niet zomaar een andere baan; ze willen betere banen. Maar de meeste vacatures Nike zijn geschreven voor kandidaten die een baan nodig hebben. Deze advertenties zijn overladen met vaardigheden, taken en verantwoordelijkheden, en zijn vaak negatief van toon. Ze inspireren eenvoudigweg niet de besten om te solliciteren. De beste manier om kwaliteitsvolle kandidaten te interesseren voor uw vacature is een vacature te creëren die kandidaten aantrekt. Overweeg deze drie tips om uw vacature te verbeteren en aantrekkelijker te maken. 

1. Weet welke kandidaten u zoekt
Een veelgebruikte manier om uw vacature te verbeteren is om kandidaten in te delen als actieve of passieve werkzoekenden. Actieve kandidaten zijn agressief op zoek naar een andere baan, en passieve kandidaten hebben betaald werk maar staan open voor nieuwe carrièremogelijkheden als die zich voordoen. Sommige recruiters gaan er ten onrechte van uit dat alle passieve kandidaten geweldig zijn en alle actieve kandidaten niet geweldig, maar in beide groepen vind je een aantal van beide.

Het beste waar een recruiter op kan hopen is een geweldige actieve kandidaat die reageert op een vacature. Maar het plaatsen van een doorsnee personeelsadvertentie zal deze persoon niet aantrekken. U heeft een overtuigende functieomschrijving nodig die de motiverende factoren bevat voor topkandidaten, die een baan accepteren op basis van wat ze zullen leren, doen en worden.

2. Schrijf een betere functieomschrijving
Niet alleen de baan is belangrijk, maar ook de mogelijkheid om in de baan te groeien. Goede functiebeschrijvingen moeten dit vastleggen. De focus moet liggen op de toekomst, niet op het verleden. Vaardigheden en ervaring betekenen niet alles; activiteiten moeten worden benadrukt. Combineer dit met een functietitel die hun aandacht trekt en je hebt een winnende personeelsadvertentie.

Wees niet bang om uw functieomschrijving wat persoonlijker te maken. Kandidaten spenderen vele uren aan het doorspitten van honderden vacatures, waarvan vele niet van elkaar te onderscheiden zijn. Als ze er een tegenkomen met een humoristische, positieve, vooruitdenkende en motiverende toon zal dit niet alleen de aandacht trekken van actieve werkzoekenden, maar ook een paar van de top passieve kandidaten die net aan het browsen zijn na een zware dag.

En in plaats van een algemene kopie van hun CV door te sturen, zullen ze, als ze kunnen zien dat u tijd en aandacht aan uw vacature Aegon hebt besteed, eerder geneigd zijn hetzelfde te doen om hun CV te herschrijven, zodat u hun volledige potentieel ziet. CV's van betere kwaliteit maken het selectieproces een stuk eenvoudiger.

3. Creëer betere kansen
Vrijwel iedereen staat open voor een situatie die duidelijk beter is dan de huidige. Als u die mogelijkheid kunt overbrengen in uw vacature, maakt u een grote stap in de richting van een drastische vermindering van uw kosten en tijd om mensen aan te nemen, zonder dat uw normen worden verlaagd.

Ongeacht uw sourcing medium (advertenties, carrièrebeurzen, verwijzings- en netwerkprogramma's, database mining, potentiële kandidaten bellen, enz. U moet een topkandidaat genoeg interesseren die bereid is het daaropvolgende interview en assessment te ondergaan. Advertentie- en sourcingprogramma's moeten meer bieden dan zomaar een baan; ze moeten een betere baan bieden, dus zorg ervoor dat het gras groener lijkt.Dit is een ingezonden artikel. Ingezonden artikelen vallen buiten de redactie van Radio Capelle.