Zo luister jij overal en altijd radio

  • maandag 3 oktober 2022
  • Betaalde content, buiten redactionele verantwoordelijkheid

Luister jij thuis het allerliefste gewoon lekker naar de radio? Dan ben je natuurlijk absoluut niet de enige. Zoals je uiteraard weet kennen we tientallen verschillende radiozender, die bestaan uit allerlei verschillende soorten muziek. Uiteraard is kans vrij groot dat jij dagelijks naar één van de grote zenders luisteren, zoals Q, 538 of SLAMFM!. Ondanks dat het luisteren van radio in de auto en ook thuis ontzettend fijn is, zijn er zoveel meer andere momenten waarop het luisteren van radio een aanrader is. Waar we vroeger enkel via een FM ontvanger naar de radio konden luisteren, is dit tegenwoordig natuurlijk allang niet meer het geval. Met de komst van de smartphone en uiteraard ook het internet op onze telefoon, is radio luisteren nog nooit zo gemakkelijk geweest.

Radio via de smartphone
Heb jij een mobiele telefoon met internet, dan is de kans vrij groot dat je regelmatig muziek luistert. Dit kan natuurlijk via één van de streamingdiensten die we kennen, maar natuurlijk ook gewoon via de radio. Tegenwoordig zijn er allerlei verschillende handige apps, waarmee je eindeloos naar je favoriete radiostation kunt luisteren. Zo kun je kiezen voor een app waarin je allerlei verschillende zenders kunt luisteren, maar kun je als echte fan natuurlijk ook gewoon de app van je favoriete radiostation downloaden. Het leuke daaraan is, is dat je ook kunt meedoen aan allerlei verschillende prijsvragen en je als eerste op de hoogte bent van het laatste nieuws.

Radio op het werk
Werk jij op kantoor, dan is het natuurlijk vaak ontzettend stil. Hoe fijn is het dan, dat je gewoon onbezorgd de radio op de achtergrond aan hebt. Hetzelfde geldt overigens ook voor thuis. Stel je bent even heerlijk rustig aan het poetsen, dan is het zonde om de televisie aan te zetten. Alleen de radio is dan natuurlijk meer dan voldoende. Door alleen te hoeven luisteren, kun je je veel beter concentreren op waar je mee bezig bent en raak je niet afgeleid door wat er op televisie gebeurt. Zo kun je ook tijdens het aandachtig bekijken van je vaste lasten prima radio luisteren. Stel je gaat aan het einde van het jaar je televisie en internet abonnement en ook je zorgverzekering vergelijken. Dan is het natuurlijk wel zo handig dit te doen terwijl je alle focus hebt. Onder het kijken van een serie of film is dit dus niet het geval. Luister je daarentegen rustig naar de radio, dan zul je ook niet snel afgeleid raken.

Radio in de auto
Ga jij met de auto naar je werk, dan is de kans vrij groot dat je iedere ochtend naar de radio luistert. Niet alleen ben je dan direct op de hoogte van alles wat er op de wereld speelt, maar is het simpelweg ook niet zo stil in de auto. Je kunt je voorstellen, dat het natuurlijk niets aan is wanneer je alleen in de auto zit en je helemaal niets hoort. Wel is het belangrijk dat je je radio niet te hard zet, mocht er dan een ziekenwagen langsheen moete die spoed heeft, dan hoor je deze natuurlijk niet van een afstand al aankomen. Dit is een ingezonden artikel. Ingezonden artikelen vallen buiten de redactie van Radio Capelle.