Veilig en voordelig je huis isoleren doe je zo

  • dinsdag 27 september 2022
  • Betaalde content, buiten redactionele verantwoordelijkheid

Met de steeds oplopende kosten voor bouwmaterialen, uurlonen en energie, besluiten steeds meer mensen besparingsmaatregelen te nemen. Dat kan in veel vormen. Zo stimuleert de overheid het isoleren van je huis of het installeren van een warmtepomp. 

Het kan zijn dat je huis best een opknapbeurt kan gebruiken zodat je behoorlijk wat op je energiekosten kunt besparen. Daarbij heb je de keuze om het te laten doen of zelf lekker te gaan klussen. Moet je bijvoorbeeld sloopwerkzaamheden verrichten, dan is dat heel goed zelf te doen. Kijk daarbij welke spullen je moet gebruiken om goed voorbereid aan de slag te gaan. Naast het nodige gereedschap zul je vaak op een zekere hoogte moeten werken om overal bij te kunnen, bijvoorbeeld als je met plafonds of muren bezig bent. Ben je buiten bezig dan zijn rolsteigers een uitkomst, vooral als je een grote oppervlakte moet aanpakken. Het bespaart je bovendien een hoop tijd als je niet steeds een laddertje op en af hoeft te gaan en deze regelmatig moet verplaatsen. En moet je toch op een andere plek werken dan kun je de steiger zo verder rollen en weer veilig op de rem zetten. Daarnaast kun je op zon steiger je materiaal en gereedschap kwijt, dat is wel zo makkelijk en veilig.

Subsidie
Ben je van plan om een grote verduurzamingsslag in je woonhuis te maken dan kun je naast zonnepanelen nog meer profiteren van de upgrade van je woning. Zo kun je met de investeringssubsidie duurzame energie en energiebesparing tot 30 procent van het gemiddelde bestede bedrag terugkrijgen. Hierbij speelt isolatie een belangrijke rol. Die isolatie kun je op verschillende manieren toepassen. Bekende vormen zijn hierbij spouwmuurisolatie, dakisolatie, dubbelglas, HR glas en triple glas. Niet onbelangrijk is natuurlijk de veel toegepaste vloerisolatie.

De subsidie geldt alleen bij 2 of meer maatregelen, maar ook bij een grotere aanpassing. Je moet dan denken aan het plaatsen van een nieuwe warmtepomp in een bestaande woning, een een nieuwe zonneboiler of een aansluiting op een warmtenet. Ga je de vliering of zolder isoleren en is die niet via een trap bereikbaar dan is het handig om je te oriënteren op de aanschaf van een vlizotrap. Zo maak je je zolder of vliering goed bereikbaar om de nodige isolatiewerkzaamheden uit te voeren. Bovendien kun je het daarna inrichten als een handige opslagplaats.

Op hoogte
Ben je van plan om tijdens een verbouwing regelmatig werkzaamheden op hoogte uit te voeren, dan staat veiligheid bovenaan de lijst waarop je moet letten. Voor je begint kun je als eerste maatregelen onmiddellijk je oude gammele keukentrapje bij het oud vuil zetten. Kijk je voor een goed alternatief dan is de Altrex Ladder een optie waar je niet omheen kunt. Hiermee kun je veilig en stabiel op hoogte werken. Dit merk staat namelijk bekend om zn veiligheid. Sta je op dit merk ladder dan voelt het aan alsof je op de vaste grond staat. Zowel voor vakmensen als thuisklussers is er een geschikt model zodat je altijd op een veilige manier je werkzaamheden op diverse hoogtes kunt uitvoeren.Dit is een ingezonden artikel. Ingezonden artikelen vallen buiten de redactie van Radio Capelle.