Zo luister jij onbezorgd muziek

  • dinsdag 20 september 2022
  • Betaalde content, buiten redactionele verantwoordelijkheid

Vind jij het ook zo fijn en ontspannen om naar muziek te luisteren? Dan ben je natuurlijk absoluut niet de enige. Of het nu de radio is of we onze favoriete muziek streamen, muziek luisteren doen we allemaal. Doordat muziek ons vaak doet denken aan verschillende situaties en even terugbrengt naar het verleden, kan het soms heel goed zijn dat je even helemaal verzeilt raakt in allerlei gedachten. Des te belangrijker is het dus dat je onbezorgd kunt blijven luisteren. Je zit er natuurlijk niet op te wachten dat je tijdens een prachtig nummer ineens allerlei ruis tussendoor hoort. Om er voor te zorgen dat je onbezorgd naar muziek kunt luisteren, hebben we een aantal tips voor je.

Zorg voor de juiste apparatuur
Luister jij muziek via een oude radio, dan is de kans groot dat je last hebt van storing. Vooral waar je dit in een goed met steenwolplaten geïsoleerd huis doet, dan is de kans groot dat het signaal niet sterk genoeg is om daar doorheen te komen. Je hebt dan een aantal keuzes. Je kunt proberen middels een kabel of antenne het signaal te versterken, maar een andere optie is natuurlijk om gewoon te luisteren via het internet. Vooral in de huidige tijd waarin bijna iedereen internet op zijn of haar smartphone heeft, kun je op ieder gewenst moment en op iedere willekeurige locatie luisteren naar wat jij wilt. Uiteraard is een onbeperkt internet abonnement dan wel handig.

Maak een playlist
Luister jij graag naar je favoriete artiesten via een streamingdienst? Dan is er natuurlijk niets zo vervelend als dat je iedere keer een nieuw nummer op moet zoeken. Je doet er daarom dus ook verstandig aan om vast van te voren een playlist te maken, met al je favoriete nummers. Het fijne hieraan is, is dat je deze lijst ook gewoon met andere kunt delen. Zo kun je bijvoorbeeld samen met je partner een lijst maken, waaraan jullie beide nummers kunnen toevoegen. Zo hoef je nooit meer te zoeken en kun je zelfs ook nog offline luisteren bijvoorbeeld tijdens het vliegen. 

Richt een eigen kamer in
Ben jij een echte fan van nostalgische muziek? Dan is het natuurlijk fantastisch om een volledige eigen ‘muziek’ kamer in te richten met allerlei verschillende lp’s en uiteraard een platenspeler. Ondanks het feit dat de kwaliteit misschien iets minder is, zorgt dit er juist voor dat je volledig teruggaat in de tijd. Wel heb je als voordeel wanneer je luistert naar platen, dan je er geen rekening mee hoeft te houden dat je muren of dak is geïsoleerd met xps isolatie. Je platenspeler hoeft namelijk geen signaal op te pikken. Wel is het aan te raden om de naald even goed te controleren. Vooral wanneer je de platenspeler al een tijdje niet hebt gebruikt. Het kan namelijk zo zijn dat je naald aan vervanging toe is. Doe je dit niet, dan kan deze onherstelbare schade aan je platen toebrengen. Je kunt hem dan maar beter even vervangen.Dit is een ingezonden artikel. Ingezonden artikelen vallen buiten de redactie van Radio Capelle.