Onbezorgd radio luisteren onderweg

  • dinsdag 20 september 2022
  • Betaalde content, buiten redactionele verantwoordelijkheid

Zit jij met enige regelmaat in de auto, dan is de kans vrij groot dat je dan naar de radio luistert. Logisch, want zonder muziek of DJ die gezellig aan het kletsen zijn over de dagelijkse gang van zaken is het natuurlijk ontzettend stil in de auto. Niet alleen heeft het luisteren naar radio in de auto ontzettend veel voordelen, maar is het natuurlijk ook gewoon een stuk gezelliger. Hoewel er tegenwoordig, vooral in de nieuwere auto’s een relatief stabiele verbinding is, hebben we toch een aantal tips voor je die er aan bij kunnen dragen dat ook jij onbezorgd radio kunt luisteren onderweg.

Ga voor een DAB+ radio

Heb jij in jouw auto nog geen DAB+ radio? Dan is het zeker het overwegen waard. Met name omdat je dan geen problemen meer hebt van eventuele ruis op de lijn. Dit komt doordat DAB+ een digitaal signaal is, waardoor de kans op storing waar je in tegenstelling tot bij FM minimaal is. Daarnaast biedt een DAB+ radio ook de mogelijkheid om verschillende informatie te verzenden, zoals de naam en de artiest van een bepaald liedje, maar ook wanneer en waar er files zijn.

Streamen via je telefoon

Ga je regelmatig met de trein naar je werk, dan heb je natuurlijk niet de beschikking over een radio. Gelukkig is dit in de huidige tijd met onze smartphone geen enkel probleem. Door verschillende apps kun je namelijk op ieder gewenste moment jouw favoriete radiozender streamen. Houd er natuurlijk wel rekening mee dat dit ten koste gaat van je databundel. Dus heb jij nog geen sim only met onbeperkt internet? Dan is je sim only abonnement vergelijken verstandig om te doen. Zo hoef je niet bang te zijn dat je snelheid wordt verlaagd en kun jij gedurende de gehele reis onbezorgd blijven streamen. Dit geldt overigens niet alleen voor de radio, maar uiteraard ook voor de verschillende streamingdiensten zoals Netflix en Youtube.

Kies een goede koptelefoon

In de auto heb je natuurlijk geen koptelefoon of oordopjes nodig, in het openbaar vervoer of op de fiets is dit wel het geval. Om onbezorgd te kunnen luisteren in de beste kwaliteit, is het belangrijk te kiezen voor een goede koptelefoon. Vooral wanneer je tijdens de spits reist, is het aan te raden te kijken naar een koptelefoon of naar oordopjes met ‘noise canceling’. Dit zorgt ervoor dat het omgevingsgeluid wordt onderdrukt, waardoor je rustig naar je favoriete muziek kunt luisteren. Dit heeft ook als bijkomend voordeel, dat je naast het luisteren van muziek, ook rustig aan het werk kunt gaan onderweg. Door alleen noise canceling aan te zetten, zie je de lippen van de mensen om je heen wel bewegen, maar hoor je helemaal niets.

Radio luisteren op de fiets
Tegenwoordig zien we steeds vaker dat mensen ervoor kiezen om met de fiets naar het werk te gaan. Vooral wanneer het niet langer dan een uur fietsen is, is het de perfecte manier om je auto eens wat vaker te kunnen laten staan. Wil je dan toch muziek luisteren onderweg, dan is dit natuurlijk geen enkel probleem. Let er alleen wel op dat je de muziek niet te hard zet. Mocht er dan een andere weggebruiker zijn, die je wil passeren, dan hoor je deze in ieder geval wel aankomen.Dit is een ingezonden artikel. Ingezonden artikelen vallen buiten de redactie van Radio Capelle.